Zdravo i fino

Torta od maka

Za one koji vole mak - najbrži i najfiniji kolač na svijetu

Torta od maka
Sastojci : 
6 jaja
180 g šećera u prahu
180 g maslaca
280 g mljevenog maka
30 g naribane čokolade
20 -30 ml ruma
Marmelada od marelica
 
Glazura: 
150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
120 g šećera
120 ml mlijeka
 

Priprema: 

Umutite žutanjke sa šećerom i omekšalim maslacem te dodajte mak, naribanu čokoladu i rum. Smjesi dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Obložite kalup papirom za pečenje i pecite kolač 20-tak minuta na 180°C. Pred sam kraj pečenja premažite marmeladom od marelica i ostavite još nekoliko minuta u pečnici.
 
Na ohlađeni kolač stavite glazuru od čokolade.
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.