Zdravo i fino

Torta od jagoda i mascarponea

Tko može odoljeti naprosto savršenoj kombinaciji okusa svježih jagoda i mascarponea?!

Torta od jagoda i mascarponea

Ljetne vrućine su na svom vrhuncu. Ako se pitate kako si skratiti duga vrela podneva – mi imao rješenje. Umjesto da pasivno gledate televiziju ili čitate svoje omiljeno štivo, zašto ne biste svoje ukućane razveselili ukusnom neodoljivom tortom od jagoda i mascarponea? Priprava ovo deserta doista je jednostavna.

 
 
 
Koliko, uvjerit ćete se sami kada pročitate kako Nikolina Dianežević s portala Kuhari.com spravlja tortu od jagoda s mascarponeom!
 
 
Priprema
 
- Pećnicu zagrijati na 180°C. Kalup za pečenje promjera 26 cm obložiti po dnu papirom za pečenje.
 
- Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg s prstohvatom soli, nakon što je već očvrsnuo dodati postupno šećer i vanilin šećer. Nakon 5-10 min miksanja da se stvori čvrsti beze, dodati jedno po jedno žumanjke.
 
- Pomiješati brašno, gustin i prašak za pecivo, prosijati te umiješati pjenjačom lagano u smjesu od bjelanjaka.
 
- Staviti u kalup, poravnati i peći oko 20 min. Kad se ohladi prerezati na pola i oba biskvita natopiti mješavinom mlijeka i likera od naranče (po želji).
 
 
Krema
 
- Staviti želatinu u hladnu vodu da omekša. Jagode operite te 10-tak odvojite za ukrašavanje, 100 g ispasirajte u pire, a ostatak nasjeckajte na ploškice.
 
- Mikserom izmiješajte svježi sir, mascarpone, šećer, vanilin šećer i limunov sok.
 
- Želatinu ocijedite i otopite na laganoj, laganoj vatri cijelo vrijeme miješajući. Pazite da vam ne zagori!
 
- Odvojite par žlica sirne smjese i prvo u to umiješajte želatinu, a zatim tu smjesu umiješajte u ostatak. Odvojite 1/4 tako pripremljene kreme za ukrašavanje (možete ju staviti u dersir vrećicu).
 
- U ostatak umiješajte pire od jagoda kako bi dobili barbie rozu kremicu.
 
 
Slaganje torte
 
- Oko prvog ohlađenog i natopljenog dijela biskvita zatvorite obruč od torte.
 
- Stavite na to pola roze kreme i u nju utisnite onaj dio jagoda koji ste narezali na ploškice.
 
- Na to ide drugi dio biskvita, a zatim stavite tortu u hladnjak na sat vremena. Preostalu kremu ostavite na sobnoj temperaturi da se ne stisne do kraja.
 
- Nakon sat vremena izvadite tortu iz obruča i premažite sa svih strana ostatkom roze kreme.
 
- Ukrasite jagodama i bijelom kremom koju ste sačuvali u dresir vrećici.
 
- Još malo ohladite, najbolje preko noći.
 
 
 
 
 
Dobar tek žele vam
Torta od jagoda i mascarponea
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.