Topla salata od kvinoje i gljiva

Kvinoja, shitake, bukovače i šampinjoni preliveni pestom od lješnjaka – zvuči doista slasno

Objavljeno: 16.04.2012.


Quinoa (kvinoja) je drevna južnoamerička žitarica koja se u posljednje vrijeme vrlo često koristi u zdravoj kuhinji zbog svojih nutritivnih i antioksidativnih svojstava. Lana Asodi pripremila ju je kao salatu s gljivama i pestom od lješnjaka te ovu zanimljivu kombinaciju predlažemo za današnji bezmesni ponedjeljak. U slast!
 
Priprema
 
PESTO
U električnoj sjeckalici usitnite lješnjake, češnjak i sol. 
Dodajte očišćenu rikolu (ili svježi peršin) i maslinovo ulje te ponovno sve usitnite. 
 
KVINOJA
U zagrijanoj tavi kratko popržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte na pola kuhanu kvinoju te promiješajte. 
Dodajte mješavinu gljiva (šampinjone, bukovače, shitake ili po želji) koje ste kratko popržili na maslinovom ulju (zajedno s tekućinom koju su gljive tijekom pečenja pustile). 
Sve zajedno pržite još par minuta uz konstantno miješanje, dok sva tekućina ne ispari.
 
SALATA
Sadržaj tave prebacite u zdjelu, dodajte pesto i promiješajte. 
Ubacite sušene brusnice i grubo sjeckane pržene lješnjake te sve zajedno promiješajte. 
Poslužite i pospite usitnjenim prženim lješnjacima.
 
 
Dobar tek žele vam
 
Naturala.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Nokia | Twitter | Facebook





Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registrirajte se ovdje.

Prevencija prekomjerne težine

Kako izgubiti kilograme nakon
Doktorica Khandee Ahnaimugan otkriva tajne koje bi svaka žena iznad 40-e morala... više
 
Šest stvari koje će
Prije 123 dana Ne dozvolite kilogramima da preuzmu kontrolu nad vašom srećom, energijom i ... više
10 dana do zdravlja
Prije 161 dana Prva grupa je istopila 70 kilograma - zašto se ne biste pridružili?... više

Nutricionizam

ABC gljivarenja: 7 najopasnijih
Iako se radi o privlačnoj socijalnoj i gastronomskoj aktivnosti, branje i... više
 
Mali vodič za branje
Prije 21 dana Vrganj, sunčanica, trubice … pune su ih šume ovih dana. Kako ćete... više
Možemo li sami prepoznati
Prije 28 dana Odgovor na pitanje gdje i kako kupiti kvalitetan med uvijek je isti... više
Da li netko od vas ovdje pati od tjeskobe, pretjerane bri...
14.03.2014. | 19:21 | by Indigont
Evo da vam napišem ponešto o željezu. ...
14.03.2014. | 12:01 | by Indigont
Škola samoostvarenja ...
04.03.2014. | 13:29 | by romanadekic
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Koja sladila koristim?