Hrana kao lijek

Topla salata od kvinoje i gljiva

Kvinoja, shitake, bukovače i šampinjoni preliveni pestom od lješnjaka – zvuči doista slasno

Quinoa (kvinoja) je drevna južnoamerička žitarica koja se u posljednje vrijeme vrlo često koristi u zdravoj kuhinji zbog svojih nutritivnih i antioksidativnih svojstava. Lana Asodi pripremila ju je kao salatu s gljivama i pestom od lješnjaka te ovu zanimljivu kombinaciju predlažemo za današnji bezmesni ponedjeljak. U slast!
 
Priprema
 
PESTO
U električnoj sjeckalici usitnite lješnjake, češnjak i sol. 
Dodajte očišćenu rikolu (ili svježi peršin) i maslinovo ulje te ponovno sve usitnite. 
 
KVINOJA
U zagrijanoj tavi kratko popržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte na pola kuhanu kvinoju te promiješajte. 
Dodajte mješavinu gljiva (šampinjone, bukovače, shitake ili po želji) koje ste kratko popržili na maslinovom ulju (zajedno s tekućinom koju su gljive tijekom pečenja pustile). 
Sve zajedno pržite još par minuta uz konstantno miješanje, dok sva tekućina ne ispari.
 
SALATA
Sadržaj tave prebacite u zdjelu, dodajte pesto i promiješajte. 
Ubacite sušene brusnice i grubo sjeckane pržene lješnjake te sve zajedno promiješajte. 
Poslužite i pospite usitnjenim prženim lješnjacima.
 
 
Dobar tek žele vam
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.