Topla salata od kvinoje i gljiva

Kvinoja, shitake, bukovače i šampinjoni preliveni pestom od lješnjaka – zvuči doista slasno

Objavljeno: 16.04.2012.


Quinoa (kvinoja) je drevna južnoamerička žitarica koja se u posljednje vrijeme vrlo često koristi u zdravoj kuhinji zbog svojih nutritivnih i antioksidativnih svojstava. Lana Asodi pripremila ju je kao salatu s gljivama i pestom od lješnjaka te ovu zanimljivu kombinaciju predlažemo za današnji bezmesni ponedjeljak. U slast!
 
Priprema
 
PESTO
U električnoj sjeckalici usitnite lješnjake, češnjak i sol. 
Dodajte očišćenu rikolu (ili svježi peršin) i maslinovo ulje te ponovno sve usitnite. 
 
KVINOJA
U zagrijanoj tavi kratko popržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte na pola kuhanu kvinoju te promiješajte. 
Dodajte mješavinu gljiva (šampinjone, bukovače, shitake ili po želji) koje ste kratko popržili na maslinovom ulju (zajedno s tekućinom koju su gljive tijekom pečenja pustile). 
Sve zajedno pržite još par minuta uz konstantno miješanje, dok sva tekućina ne ispari.
 
SALATA
Sadržaj tave prebacite u zdjelu, dodajte pesto i promiješajte. 
Ubacite sušene brusnice i grubo sjeckane pržene lješnjake te sve zajedno promiješajte. 
Poslužite i pospite usitnjenim prženim lješnjacima.
 
 
Dobar tek žele vam
 
Naturala.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Nokia | Twitter | Facebook





Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registrirajte se ovdje.

Prevencija prekomjerne težine

Šest stvari koje će
Ne dozvolite kilogramima da preuzmu kontrolu nad vašom srećom, energijom i ... više
 
10 dana do zdravlja
Prije 67 dana Prva grupa je istopila 70 kilograma - zašto se ne biste pridružili?... više
Počinje lov na
Prije 98 dana UN dijeta, Atkinsonova dijeta, kupus dijeta… UF! U hrpi prijedloga koji iskaču... više

Nutricionizam

Balansirajte pH vrijednost u
Za normalno funkcioniranje tijela, pH razina u krvi trebala bi biti između... više
 
Vegetarijanac si? Uoči na
Prije 29 dana Nauči prepoznati znakove upozorenja... više
Sve prednosti himalajske soli
Prije 34 dana Himalajska sol bogata je natrijem i brojnim mineralima, odlična je alternativa kuhinjskoj... više

Eko proizvodnja

Zlatko Pejić: Mislimo da
Koja je budućnost ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj? Odgovor na to pitanje, na... više
 
Motika umjesto iPhonea
Prije 83 dana Opustite se uz zelenu terapiju ... više
Đumbir - ljekovita riznica
Prije 96 dana Đumbir je poznat po svom ljekovitom i blagotvornom učinku u različitim tegobama,... više
Da li netko od vas ovdje pati od tjeskobe, pretjerane bri...
14.03.2014. | 19:21 | by Indigont
Evo da vam napišem ponešto o željezu. ...
14.03.2014. | 12:01 | by Indigont
Škola samoostvarenja ...
04.03.2014. | 13:29 | by romanadekic
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Kozmetički proizvodi