Topla salata od kvinoje i gljiva

Kvinoja, shitake, bukovače i šampinjoni preliveni pestom od lješnjaka – zvuči doista slasno

Objavljeno: 16.04.2012.


Quinoa (kvinoja) je drevna južnoamerička žitarica koja se u posljednje vrijeme vrlo često koristi u zdravoj kuhinji zbog svojih nutritivnih i antioksidativnih svojstava. Lana Asodi pripremila ju je kao salatu s gljivama i pestom od lješnjaka te ovu zanimljivu kombinaciju predlažemo za današnji bezmesni ponedjeljak. U slast!
 
Priprema
 
PESTO
U električnoj sjeckalici usitnite lješnjake, češnjak i sol. 
Dodajte očišćenu rikolu (ili svježi peršin) i maslinovo ulje te ponovno sve usitnite. 
 
KVINOJA
U zagrijanoj tavi kratko popržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte na pola kuhanu kvinoju te promiješajte. 
Dodajte mješavinu gljiva (šampinjone, bukovače, shitake ili po želji) koje ste kratko popržili na maslinovom ulju (zajedno s tekućinom koju su gljive tijekom pečenja pustile). 
Sve zajedno pržite još par minuta uz konstantno miješanje, dok sva tekućina ne ispari.
 
SALATA
Sadržaj tave prebacite u zdjelu, dodajte pesto i promiješajte. 
Ubacite sušene brusnice i grubo sjeckane pržene lješnjake te sve zajedno promiješajte. 
Poslužite i pospite usitnjenim prženim lješnjacima.
 
 
Dobar tek žele vam
 
Naturala.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Nokia | Twitter | Facebook





Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registrirajte se ovdje.

Mršavljenje

Kako izgubiti kilograme nakon
Doktorica Khandee Ahnaimugan otkriva tajne koje bi svaka žena iznad 40-e morala... više
 
Šest stvari koje će
Prije 222 dana Ne dozvolite kilogramima da preuzmu kontrolu nad vašom srećom, energijom i ... više
10 dana do zdravlja
Prije 260 dana Prva grupa je istopila 70 kilograma - zašto se ne biste pridružili?... više

Zdravo & fino

Torta od maka
Za one koji vole mak - najbrži i najfiniji kolač na svijetu... više
 
Brzi ručak
Prije 7 dana Naša čitateljica Lidija poslala nam je preporuku za ovaj brzi ručak ... više
Čokoladni cantucci i ricciarelli
Prije 40 dana Piše: Sandra Rončević. Uljepšajte svoje božićne blagdane talijanskim slasticama... više

Nutricionizam

10 stvari koje niste
Jedino organska proizvodnja meda poštuje i cijeni sofisticirane pčelinje protokole, ne narušava... više
 
Solgarova donacija udruzi Europa
Prije 50 dana Salvusov božićni domjenak za partnere i prijatelje obilježen Solgarovom donacijom humanitarnoj akciji... više
Aquaphor filteri – uvijek
Prije 60 dana Voda je osnova našeg života, ali je podložna zagađenjima i tada se... više
Da li netko od vas ovdje pati od tjeskobe, pretjerane bri...
14.03.2014. | 19:21 | by Indigont
Evo da vam napišem ponešto o željezu. ...
14.03.2014. | 12:01 | by Indigont
Škola samoostvarenja ...
04.03.2014. | 13:29 | by romanadekic
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Koja sladila koristim?