Zdravo i fino

Tjestenina s kozicama u umaku od tikvica

Maja Matus nam je opet skuhala fini subotnji ručak

Tjestenina s kozicama u umaku od tikvica

Autorica recepata na Naturali, mlada pravnica Maja Matus, uvijek se potrudi prirediti nam nešto zdravo, ali istovremeno i jako, jako ukusno. Maja često priprema plodove mora, a za današnji nam je ručak priredila pomalo kombinaciju kozica, tikvica i tjestenine. Uživajte u vikendu! Dobar vam tek želimo!

 
 
Tjestenina s kozicama u umaku od tikvica
(za 2 osobe
 
 

Tjestenina s kozicama u umaku od tikvica

Potrebni sastojci:
 
200 g tjestenine po želji
250 g očišćenih repova kozica, svježih
4 režnja češnjaka
1 mala tikvica, sitno naribana
oko 500 ml vode ili povrtnog temeljca
2-3 žlice maslinovog ulja
100 ml suhog bijelog vina
4-5 žlica slatkog vrhnja za kuhanje
20 g maslaca
sol, papar, sjeckani peršin
pistacije za ukrašavanje
 
 
 
Priprema:
 
Maslac otopiti pa pomiješati s sitno naribanim češnjakom, peršinom i maslinovim uljem. Tako dobivenu smjesu zagrijati na većoj tavi. Kada češnjak pusti miris, dodati očišćene repove kozica pa ih prodinstati oko 1 minutu. Sve zaliti s bijelim vinom pa pustiti da se kuha dok vino ne ispari, oko 5-10 minuta. 
Kada je vino isparilo dodati sitno ribane tikvice, promiješati ih u dva-tri poteza, a potom dodati tjesteninu i sol pa sve preliti s dovoljno vode ili temeljca.
Kuhati dok sva tekućina ne ispari, odnosno dok se tjestenina ne skuha, oko 10 minuta.
Pri kraju dodati slatko vrhnje za kuhanje pa pustiti da kuha još 1 minutu.
Skinuti s vatre i poklopiti na 5 minuta prije posluživanja da se svi okusi prožmu.
Poslužiti s parmezanom ili s sjeckanim pistacijima koji su odličan izbor uz umak od tikvica.
Dobar tek!
 
 
 
 
Tjestenina s kozicama u umaku od tikvica
 
Tjestenina s kozicama u umaku od tikvica
 
 
 
Napisala: Maja Matus
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.