Zdravo i fino

Tiramisu u čaši

Recept za tiramisu u čaši sa kremom pripremljenom na pari

Tiramisu u čaši

Tiramisu je fantastičan kolač, svima dobro poznat. Kuhar Velimir Šimić otkriva novi način pripreme standardne poslastice, a detaljne upute i omjer sastojaka potražite na Kuhari.com.

 

 

Priprema

  • Žumanjak i šećer mutiti desetak minuta na pari dok ne nastane gusta svjetla smjesa pa ju ostaviti da se malo ohladi.
  • Slatko vrhnje umutiti srednjom brzinom u kremasti šlag.

  • Mascarpone razmutiti s vanilin šećerom pa mu dodati kremu od žumanjaka.

  • Na kraju dodati šlag i dobro sve izmiješati.

  • U zdjelice za sladoled ili veće i šire čaše slagati prvo malo kreme pa red piškota umočenih u smjesu kave i ruma, zatim kremu, red piškota umočenih u smjesu kave i ruma i na kraju kremu.

  • Sve posuti prosijanim kakaom u prahu i staviti u hladnjak na par sati ili najbolje preko noći. Dekorirati po želji.

 

Uživajte i dobar tek žele Vam

Tiramisu u čaši

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.