Zdravo i fino

Tart od borovnica s trešnjama

VIDEO: Zasladite se uz voćni desert Žakline Troskot

Pravu voćnu poslasticu pripremili su naši prijatelji Kuhari.com, s portala posvećenog svim ljubiteljima kulinarskih delicija - kako amaterima, tako i profesionalcima. Među mnoštvom prijedloga odabrali smo recept za tarte s borovnicama i trešnjama Žakline Troskot.

Sastojci

Za 6 osoba potrebno je:

Tijesto
- 130 g brašna
- 60 g maslaca
- 1 žumanjak
- 1 prstohvat soli
- 40 g šećera u prahu

Nadjev
- 4 jaja
- 200 g milerama
- 200 ml mlijeka
- 220 g šećera
- 500 g trešanja
- 200 g borovnica
- 70 g lješnjaka

Priprema

Brašno, maslac omekšan na sobnoj temperaturi, žumanjak, sol i šećer u prahu ručno promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Formirajte kuglu i ohladite pola sata u hladnjaku.
Pjenjačom razmutite jaja te redom dodajte i nastavite umješavati mileram, mlijeko i šećer dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
U drugoj posudi pomiješajte očišćene trešnje, borovnice i kratko tostirane usitnjene lješnjake.

U međuvremenu ohlađeno tijesto pobrašnite, razvaljajte i prebacite u namašćeni i pobrašnjeni kalup.
Dobro ga rasporedite, utisnite i dignite rub 1cm uz stijenke kalupa kako bi kasnije kolač lakše vadili i rezali.
Tijesto probodite par puta vilicom i pecite 10 minuta u pećnici na 160°C.

Po tijestu rasporedite pripremljeno voće i sve zajedno zalijte nadjevnom smjesom (pola od ukupne količine).
Pecite 15 minuta na 160°C.
Izvadite iz pećnice i za kraj zalijte ostatkom smjese te nastavite peći pola sata na 160°C.
Servirajte sa sladoledom od vanilije ili šlagom.

 

Dobar tek žele vam
Tart od borovnica s trešnjama

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.