Zdravo i fino

Talijanski cannelloni na Majin način

Malo izmijenjen tradicionalni talijanski recept

Talijanski cannelloni na Majin način
Maja Matus je bila u Italiji i vratila se s receptom. Donosimo vam njenu, malo izmijenjenu, verziju tradicionalnih talijanskih Canellona. Nakon što usrećite svoje nepce ovim slasnim jelom, uživajte u drugim Majinim receptima na Dalmatia Gourmande blogu.
 
 
 

Cannelloni

(za 2 osobe)

 

Potrebni sastojci:

8 komada tjestenine za Cannellone
200 g miješanog mljevenog mesa
250 g umaka od rajčica iz tetrapaka
50 g maslaca
1 glavica luka
1 žličica svježeg origana (listići)
8 kriški Mozzarelle ( ili oko 100 g Goude)
prstohvat-dva soli
šareni papar
maslinovo ulje 

 

Priprema:

Talijanski cannelloni na Majin način

Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani luk pa dodajte mljeveno meso. Meso popržite dok ne uhvati boju, a potom dodajte sol, papar, origano te oko tri žlice umaka od rajčica. Ostavite sa strane da se malo ohladi. Cannellone napunite mljevenim mesom (nemojte previše stiskati meso da ne bi bili pretvrdi).

Posudice za pečenje (vatrostalne, keramičke ili porculanske) premažite s malo maslinovog ulja, dno prekrijte s polovicom umaka od rajčica pa poslažite Cannellone jedne do drugih. Izuzetno je važno da Cannellone ne slažete jedne preko drugih jer će se tjestenina zalijepiti kada omekša.

S ostatkom umaka prelijte Cannellone po vrhu pazeći da ih dobro prekrijete jer će u suprotnom ostati tvrdi. Po umaku poslažite kriške Mozzarelle ili ribane Goude te maslac narezan na listiće. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 180°C.

 
 
 
  
Talijanski cannelloni na Majin način
  
Talijanski cannelloni na Majin način
 
 
 
Pripremila i fotografirala: Maja Matus
Blog Dalmatia Gourmande
 
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.