Moja ljepota

Tajni jezik obrva

Samo tri laka koraka potrebna su za oblikovanje obrva

Tajni jezik obrva

Jeste li znali da oblik vaših obrva može odašiljati svijetu krivu poruku o vama? Studija objavljena prošle godine u časopisu Plastic and Reconstructive Surgery potvrdila je tezu o tome koliko je oblik obrva važan za cjelokupni dojam osobe. U studiju je bilo uključeno dvadesetak osoba na čijim su portretima digitalno mijenjali izgled obrva i potom te fotografije pokazivane grupi koja je morala odrediti svoj dojam najizraženije emocije na licu – veselje, umor, iznenađenje, ljutnju, tugu ili strah. “Dokazano je da Tajni jezik obrvačak i sitne promjene u obliku obrva mogu imati značajan utjecaj na izraz cijelog lica”, izjavio je Dr. John Persing, koautor studije i profesor plastične kirurgije na Yale University School of Medicine.

Eliza Petrescu, nazvana guruicom obrva, žena koja se pozabavila obrvama mnogih slavnih američkih dama, donosi na svojoj stranici http://www.elizaseyesshop.com/ savjete kako postići taj idealni izgled obrva i u kućnoj radinosti.
 
foto: Eliza Petrescu

Idealan oblik obrva u tri laka koraka:
1. Odredite razmak između obrva
Razmak između obrva mora biti u skladu s oblikom nosa, udaljenosti između očiju i dužinom oka. Što su vam oči više udaljene – obrve moraju počinjati što bliže nosu Tajni jezik obrvakako bi se stvorila iluzija duljeg luka. Kako biste odredili točno mjesto na kojem obrva treba početi, prislonite štapić ili ravnalo uz sam rub nosnice i uz unutarnji kut oka kao što pokazuje slika i uklonite sve dlačice koje se nalaze unutar te dvije paralelne linije, a iznad vašeg nosa (strelica 1)