Pretraga po tagu: "zdravlje"

  • Jubilarni Celjski sajam – sve za zdravlje, vrt i vjenčanja

    Zdrav način života, iscjeljiteljstvo, travarstvo, zdrava prehrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljiv život, sadržaji su koje će najbolje predstaviti izlagači tradicionalnog proljetnog sajma Altermed. Sajam ove godine obilježava okrugli jubilej – 10. reprizu, a donosi još više predavanja i demonstracija zdravoga kuhanja, ljekovitih tehnika iViše...

  • Biljke u prirodi – zdravlje u meni!
    Svi već znamo da je Ayurveda ili “znanost o životu” drevni holistički sustav dijagnosticiranja i liječenja, vjerojatno najstariji medicinski sustav poznat čovječanstvu, jer je dio Atharva vede, stare oko 5000 godina. Ono što obilježava Ayurvedu je uporaba dobro izbalansirane kombinacije biljaka i drugih sastojaka (poput minerala) u sinergijskim recepturama.
     
     
    1930. godineViše...
  • Četiri joga položaja za zdravlje i vitalnost kralježnice
    U globalu, naš koštani sustav ima dvije važne funkcije: osigurava stabilnost i mobilnost cijelog tijela. Kralježnica je građena od četiri krivulje te se kod odraslog čovjeka sastoji od 26 kralježaka koji su međusobno povezani mišićnim vlaknima. Između svakog kralješka uložena je intervertebralna ploča (disk) koja omogućava gibljivost kralježnice.Više...
  • Zeleno za zdravlje

    Jeste li razmišljali da zbog svog zdravlja pređete na sirovu hranu? Ja jesam. Priznajem. Ali vrlo kratko je to razmišljanje trajalo. Naime, previše volim jesti i kuhati da bi to kratko postalo – zauvijek. Uostalom, pomalo se grozim te riječi – zauvijek. Obično volim raditi ono što mi odgovara, baremViše...

  • Zašto je pasta od đumbira i češnjaka tako dobra za zdravlje?
    Pasta od đumbira i češnjaka, kombinacija najmoćnija dva produkta prirode, od davnina se koristi u ayurvedskoj medicini. Znanstveno je dokazano da su češnjak i đumbir jako učinkoviti u tretiranju raznih vrsta bolova (zubobolje, migrene, glavobolje, bolova u leđima i dr.) i upala.
     
     
    Kako biste napravili najdjelotvorniju pastu, savjetuje seViše...
  • Zdravlje i budućnost na tanjuru

    Znate li biti istinski zdravi i održati zdravlje? Znate li koji je i kako doseći svoj puni potencijal? Znate li što činiti kako bi svom djetetu pružili, dali najbolje? Znate li kako se prirodno izliječiti ili odabranim načinom života podržati put ka ozdravljenju?

     
    Danas svatko drugačijeViše...
  • Ayurveda čuva vaše zdravlje u zimskim mjesecima

    Još prije više tisuća godina u vedskim zapisima je s razumijevanjem opisano kako izmjene ciklusa i ritmova prirode utječu na nas i naš život. Biti u skladu s prirodom ujedno znači i biti u skladu sa sobom i uravnotežiti energije u nama.



    S obziromViše...

  • Unaprijedi zdravlje, vitalnost i dobar izgled

    Škola kuhanja Jadranke Boban Pejić dat će vam uvid u bogatstvo cjelovite prirodne prehrane te ćete naučiti kako u malo vremena kuhati zdrave i ukusne obroke. U tijeku su upisi za Školu koja počinje 9.3.2013. Kako škola izgleda možeš provjeriti na besplatnoj prezentaciji u srijedu 6. veljače!

     

     

    Više...

  • Mlada zelena pšenica za zdravlje i vitalnost
    Mladoj zelenoj pšenici su se tijekom povijesti pripisivali razni povoljni učinci – od terapije karcinoma i kroničnog umora, preko dijabetesa do povišenog krvnog tlaka, sinusitisa i čireva. Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, "majka zdrave hrane", žustra i probitačna pionirka naturopatije Ann Wigmore, promovirala je korištenje soka mlade zelene pšeniceViše...
  • Konoplja - superhrana za savršeno zdravlje
    Zahvaljujući znanosti, danas poznajemo naše tijelo: uz vodu, osnovu našeg tijela čine bjelančevine ili proteini. Proteini su građeni od dvadesetak aminokiselina, koje se međusobno slažu poput lego-kockica u različita tkiva, a one se dijele na esencijalne (one koje tijelo ne može samo kreirati već se unose prehranom) iViše...

Kolumna by Andrea Šitum
Ružičasta magla
Tri ujutro. Opet...
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu
Naturala Anketa

Jutro ne mogu zamisliti bez: