Pretraga po tagu: "zdravlje"

 • Acido-bazna ravnoteža ključna je za zdravlje

  Već je svima nama iz vlastitog iskustva poznato da nam određeni tipovi hrane ˝podižu˝ kiselinu, dok neke pak namirnice kao da nas ˝gase˝. Kao i uvijek, bitno je pogoditi pravi omjer i uspostaviti ravnotežu između kiselina i lužina u našem tijelu. Vrijeme je da upoznate zakone po kojima funkcionira acido-baznaViše...

 • Fluorokompaktne žarulje opasne po zdravlje?

  Iako mnogi od nas dobro znaju da će se početno ulaganje u štednu rasvjetu višestruko vratiti kroz mjesečne rate struje koje se, na taj način, mogu značajnije smanjiti – rijetko se naši građani odlučuju za takvu vrstu uštede. Razlog je dakako – financijski. Iako dugoročno isplativije, početno u njih trebaViše...

 • Aluminij u kozmetici opasan po zdravlje

  AFSSAP preporučuje ograničavanje upotrebe aluminijevih soli u antiperspirantima jer dosadašnje dozvoljene koncentracije ne mogu jamčiti zdravstvenu sigurnost.

   
  Francuska agencija za zdravstveni nadzor proizvoda (AFSSAP) preporučuje, na temelju novijih znanstvenih istraživanja, smanjenje maksimalne dozvoljene koncentracije aluminija u kozmetičkim proizvodima. 
   
  Danas je u kozmetičkim proizvodima dozvoljena upotreba čak 25 različitih sastojaka kozmetike koji sadržeViše...
 • Posuđe – opasnost za zdravlje?
  Nedavno mi je neki Slavonac postavio pitanje o tome koliko je opasan čobanac kuhan u bakrenom kotliću, a ja sam mu odgovorio da ne vidim nikakvu opasnost. Tek nakon toga mi je odgovorio kako je on to znao, ali je htio iskušati starog profesora kako će mu odgovoriti. 
  Inače pitanja oViše...
 • Avokado za ljepotu kože i zdravlje tijela

    

   

   

   

   

  Već sam latinski naziv avokada, Persea gratissima ili Persea americana, daje naslutiti blagodati ovog voća. Naime, sam naziv dolazi od grčke riječi ''persea'' – stablo i latinske riječi ''gratissima'' – vrlo ugodno,Više...

 • Superhrana za zdravlje srca
  U tijeku su Hrvatski dani zdravog srca (25. svibnja - 5. lipnja 2012.) koje organizira „Hrvatska kuća srca“ u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Iznenadni srčani udar jedan je od glavnih razloga smrtnosti u novije doba. Cilj oveViše...
 • Orasi za zdravlje srca

  Istraživači s University of Scranton uspoređivali su polifenole, moćne antioksidanse, porijeklom iz devet prženih i sirovih orašastih plodova kao i iz dvije vrste maslaca od kikirikija – u istraživanju su se orasi pokazali najpotentniji i najkorisniji za zdravlje srca.

  Istraživanje koje je objavljeno u časopisu Food&Function pokazalo je da, bezViše...

 • Zdravlje iz propolisa

   

   

  Propolis je biljna smola koju pčele sakupljaju s pupoljaka ili kore drveća. Propolis je poželjno koristiti tijekom cijele godine, no posebno se preporučuje korištenje prije početka sezone gripa i prehlada.


  Zanimljiv je podatak da niti naš organizam a niti virusi,Više...

 • Zdravlje u čokoladnom zadovoljstvu

  Čokolada u novije vrijeme prerasta svoju reputaciju tamne poslastice i znanstvenici počinju uviđati njene brojne pozitivne učinke na zdravlje cijelog organizma. Na nedavno održanom simpoziju Američkog društva kemičara, posebna pažnja znanstvenika posvećena je istraživanjima kakaa i razmjeni rezultata najnovijih istraživanja na tu temu.

  Što čokolada može učiniti zaViše...

 • Moje zdravlje na svim kioscima

  Obiteljski savjetnik o zdravlju koji će vam uvijek biti od pomoći! Prvi broj magazina Moje zdravlje , koji je posvećen zdravlju obitelji, odgoju djece, ali i kontracepciji, zdravom načinu življenja, novim trendovima vježbanja, moći ćete kupiti za 3 kune uz Večernji list.

  Moje zdravlje, na čijimViše...


Kolumna by Andrea Šitum
Ružičasta magla
Tri ujutro. Opet...
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu
Naturala Anketa

Plastične vrećice