Pretraga po tagu: "fitoterapija"

 • Fitoterapija i zimske depresije

  Ponekad nam zima, osim igre na snijegu, ispijanja tople čokolade u društvu najmilijih i blagdana kojima se svi veselimo, može pokazati i svoju tužniju, melankoličniju- depresivnu stranu. Zimska depresija je medicinski potvrđen poremećaj ponašanja koji spada u tzv. sezonske poremećaje ponašanja ili u engleskom govornom području- SAD (Seasonal affective disorder).

   
 • Fitoterapija kod proljetnih alergija

  Tek što će zima popustiti svoj hladni stisak- već s prvim pupovima i otvorenim cvjetovima započinje sezona alergija na pelud drveća, trava i korova koja zadaje probleme velikom dijelu stanovništva.

   
  Sezonski alergijski rinitis ili peludna groznica predstavlja alergijsku reakciju kojoj u pozadini ima pretjeranu reakciju imunološkog sustava na pojavu nekog alergenaViše...
 • Kod HPV-a pomažu fitoterapija, aromaterapija i zdrava prehrana

  HPV infekcija je najčešće spolno prenosiva bolest i etiopatogenetski čimbenik karcinoma cerviksa. Uzrokuje je humani papiloma virus (papila = bradavica , oma = tumor) iz porodice Papillomaviridae. Jeste li znali da se osim konvencionalnim, HPV-u može pristupiti i prirodnim putem?  

  Budući da je za postizanje uspjeha prirodne terapije potrebnoViše...
 • Upala mjehura – što kaže fitoterapija?

  Cistitis je upala mokraćnog mjehura, najčešće uzrokovana bakterijom Escherichia coli. Radi se o izuzetno neugodnoj infekciji sa simptomima poput peckanja pri mokrenju, boli, osjećajem žarenja, a također se u mokraći može pojaviti i malo krvi. Infekcija se iz mjehura može proširiti u sve dijelove mokraćnog sustava, pa čakViše...


Kolumna by Andrea Šitum
Sempre dritto!?
-...
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu
Naturala Anketa

Kozmetički proizvodi