Pretraga po tagu: "eko"

 • 26.-29.05. 2011. Eko, etno i vinofest

  Deseti po redu Eko, etno i vinofest, održat će se ove godine na Rivi u Malinskoj u trajanju od 26. do 29. svibnja. U Malinskoj će se tako okupiti proizvođači vrhunskih, manufaktiranih proizvoda, odnosno suvenira iz cijele Hrvatske.

  U sklopu događaja, održat će se i stručna predavanja, ali i radionice naViše...

 • Magareće mlijeko je najsličnije majčinom, a ne izaziva alergije

  Najnovijim znanstvenim istraživanjima koja su potvrdila njegovo blagotvorno djelovanje, posljednjih godina pojačano raste zanimanje za magareće mlijeko. Magareće se mlijeko, zbog svog sastava i djelovanja, pokazalo pogodnim nadomjestkom za kravlje mlijeko u preosjetljive djece. Uz to, magareće je mlijeko slatkasto i ukusno te ga djeca vole piti. 

   

   
  Zamjetan jeViše...
 • Izradite kod kuće biljno mlijeko i tofu
  Za vegansku je prehranu poznato kako u potpunosti isključuje namirnice životinjskog porijekla, ali vi ne morate nužno biti vegan kako biste uživali i u blagodatima zdravih i ukusnih mlijeka dobivenih iz badema, lješnjaka, soje, ječma ili riže. 
   
   
   
  Međutim, zbogViše...
 • Trudnice, koje lijekove koristite u trudnoći?

  Podaci su prikupljeni u okviru nacionalnog javnozdravstveno-edukativnog Projekta SUTRA, koji se već godinu dana provodi u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Agencije za lijekove i medicinske proizvode, zahvaljujući kojem trudnice mogu prisustvovati besplatnim edukativnim predavanjima interdisciplinarnog tima brojnih liječnika i farmaceuta.Više...

 • Tart s jabukama i kokosovim mlijekom

  Jabuke i limuni su dvije najčešće voćke na našem stolu i u kolačima. Dok sam bila dijete, mama je upravo u ovo vrijeme uvijek radila pitu od jabuka, onu s prhkim tijestom i onu s mekanim,  a to radi i danas. Otkako znam za sebe, ona to ponavlja svake godine.

  MirisiViše...

 • Ovog mjeseca dvostruki ekobodovi u dm-u
  Osvijestiti važnost i prisutnost prirode, razmisliti o tome kako na raznovrsne načine poticati zdrav život u suglasju s prirodom i kako stvarati korisne životne navike koje neizostavno uključuju brigu o okolišu, trenutačno su teme na koje dm obraća pažnju kupaca u sklopu promocije Dar meni, dar prirodi.
   
  Dvostruki ekobodoviViše...
 • Prva hrvatska eko sol stiže iz Solane Nin

  Tradicionalno proizvedena, autentična, ručno brana, okupana suncem, pogodnim vjetrom i omeđena najvrjednijom prirodom - nacionalnim parkovima, Ninska je sol poklon za tijelo i dušu te jedina sol na Jadranu s ekološkim certifikatom. Povodom dobivanja ekološkog certifikata i predstojećih blagdana Solana Nin sve svoje posjetitelje daruje prigodnim ekološki usmjerenimViše...

 • Šalica čaja – ljekovito bilje za HPV

  Pozivamo čitatelje da se svojim pitanjima vezanim uz primjenu ljekovitog bilja kod raznih tegoba što aktivnije uključe u kreiranje kolumne dr. Krajina Pokupec „Šalica čaja – šalica zdravlja“ te da ih šalju na mail info@naturala.hr  s naznakom "Za dr. Krajina Pokupec".

   
 • Kakvo je stanje ekološke osviještenosti u Hrvatskoj?

  Kao zaključak istraživanja, koje je za GO Green konferenciju proveo MediaNet (“Ekološka osviještenost građana RH - opći pokazatelji”, MediaNet) nametnula se činjenica da Hrvati nisu dovoljno ekološki osviješteni, a tome u prilog govore i sljedeći pokazatelji - način na koji se najviše štedi energija u domaćinstvima je gašenjeViše...

 • dm nagradio osam ekoloških projekata

  dm green city project kojim dm potiče sugrađane na odgovoran odnos prema zdravlju, zajednici i okolišu, završio je dodjelom priznanja za doprinos zaštiti okoliša. Na svečanoj dodjeli, održanoj 18. lipnja u hotelu Westin, nagrade pojedincima i tvrtkama koji su se najviše istaknuli u zaštiti okoliša uručila je MarijaViše...


Kolumna by Andrea Šitum
Sempre dritto!?
-...
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu