Pretraga po tagu: "biljem"

 • Kad san neće na oči, tu je škrinjica s ljekovitim biljem

  Sigurna sam da ste se barem jednom u životu uvjerili u iscrpljujuće djelovanje “gospođe Nesanice”. Negdje sam pročitala istraživanje kako se čak 20–30 posto odrasle populacije muči s nekim oblikom nesanice, pa tako ispada da svaki peti, ili čak svaki treći Hrvat, broji ovčice dok mi mirno spavamo.

   

   

  UzrociViše...

 • Ljekovitim biljem pobijedite gastritis

  Gastritis je neugodna akutna ili kronična bolest uzrokovana nizom različitih faktora za koju stručna literatura često naglašava da je to bolest modernog čovjeka koji živi u urbanim sredinama aludirajući pritom na nezdravu hranu koju jedemo, lijekove kojima se liječimo, pretjeranu konzumaciju cigareta i alkohola te stres kojem smoViše...

 • Divljim sam biljem pomogla sebi, sada pomažem drugima

  Martinu sam uživo upoznala pretprošlog ljeta kada je u potrazi za rijetkim babinim zubom (Tribulus terrestris) došla na nekoliko dana na otok Unije, na kojemu od djetinjstva ljetujem s obitelji. Već pri silasku putnika s katamaranu, nije je bilo teško prepoznati.

   

  Djelovala mi je kao šumska vila - kovrčavaViše...

 • Plakat s ljekovitim biljem – zanimljiv božićni poklon
  Plakat ljekovito bilje Hrvatske, autorski rad Udruge za fitoaromaterapiju "Studio Martina&Natura", sadrži 63 kvalitetne ilustracije autohtonog ljekovitog bilja. Na plakatu je spojen arhaičan dizajn samih biljaka s modernom funkcijom QR kodova za mobilne uređaje koji preko besplatnog softwarea daju direktne poveznice na članke o svakoj biljci posebno. 
   
  Plakat jeViše...
 • Ljekovitim biljem ublažite simptome kašlja

  Prirodna riznica krije brojne ljekovite biljke čije nam iscrpine mogu pomoći kod kašlja, kako onog suhog i nadražujućeg, tako i u slučaju kada treba razrijediti sekret i potaknuti iskašljavanje. 

  Kašalj, kao posljedica neke respiratorne infekcije, koje se učestalo pojavljuju u ovo doba godine, ustvari nije ništa drugo do načina na kojiViše...

Kolumna by Andrea Šitum
Skinny, XXL ili zdravlje?
  ...
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu