Advertisement
Predstavljamo

Synbiotic Premium: kralj probiotika

Zdravlje započinje u crijevima. Synbiotic Premium tvrtke Vitality International Products – medicinski relevantan probiotik za zdravu crijevnu floru cijele obitelji

Synbiotic Premium: kralj probiotika

Milijarde i milijarde mikrorganizama koji se nalaze u našim crijevima osiguravaju izmjenu tvari i zaštitu organizma. U našim se crijevima apsorbiraju hranjive tvari, nutrijenti u tragovima, izlučuju se štetne i balastne tvari, a crijeva predstavljaju i prvu liniju obrane protiv štetnih mikroorganizama unešenih hranom. Korisne bakterije u crijevima neutraliziraju djelovanje virusa, bakterija i gljivica, međutim, manjak probiotičkih bakterija dovodi do izravnog remećenja crijevnih funkcija i ima za posljedicu lošu probavu. Tako nastaju neprobavljeni ostaci hrane, fermentni otrovi, a hranjive se tvari ne mogu pravilno apsorbirati i dospjeti u tjelesne stanice.

Iz tog je razloga moderna znanost razvila posebne dodatke prehrani koji djeluju na zdravlje crijevne flore i cjelokupnog organizma – probiotike. 

Sama riječ probiotici dolazi od latinskog Pro bios - za život jer se doista radi o  „živućim bakterijama“ koje pri unosu u organizam djeluju blagotvorno na zdravlje. Već su i ayurvedski liječnici pred nekih 4000 godina znali da zdravlje započinje u crijevima te da zdrava crijeva znače i dobro cjelokupno zdravlje. Dobitnik Nobelove nagrade iz medicine Ilja Iljič Mečnikov ( 1845.-1916.), promatrajući kako su narodi s Kavkaza zbog redovite konzumacije kefira bili otporni na bolesti i doživljavali duboku starost, došao je do zaključka da unos bezopasnih laktobacila može spriječiti rast proteolitičkih bakterija u organizmu.  
 
Zanimljivo je da se u crijevima nalazi tri puta više imunoloških stanica nego u slezeni, leđnoj moždini i limfnim žlijezdama zajedno, ali je važno napomenuti da ovaj sustav funkcionira jedino kod zdravih crijeva u kojima se nalazi dovoljna količina zdravih bakterija.
U današnje, moderno vrijeme medicinski relevantni probiotici predstavljaju jednu od prirodnih terapija na čiju se učinkovitost, u velikoj mjeri, oslanja medicinska struka stoga što postoji veliki broj kliničkih studija koje potvrđuju učinkovitost probiotika kod brojnih zdravstvenih stanja i tegoba. 
 
Budući je na tržištu prisutno sve više i više probiotičkih preparata zanimalo nas je kako prepoznati medicinski relevantan probiotički preparat od onog manje kvalitetnog. 
 
Medicinski relevantan probiotik odlikuje se prema:
 
1. Broju bakterija - pripravak mora osigurati minimum 2 milijarde klica po uzimanju
 
2. Životnom vijeku bakterija - životni vijek probiotičkih bakterija mora iznositi najmanje 1 godinu. 
 
3. Liofilizirane bakterije (sušene smrzavanjem) - probiotičke bakterije moraju biti rezistentne na želučanu kiselinu, žučnu kiselinu i sekret gušterače. 
 
4. Broj bakterijskih sojeva - kvalitetan probiotički preparat uvijek ima više bakterijskih sojeva koji mogu naseliti cijela crijeva i pružati međusobnu potporu.
 
5.   Enzimi - enzime u probiotičkom preparatu trebamo radi rezistencije na kolonizaciju: klice bolesti i gljivice nemaju šanse za ugniježđenje i hrana se u tom slučaju kompletno probavlja
 
6.   Prebiotičke balastne tvari - prebiotici su važni stoga što služe kao hrana zdravim crijevnim bakterijama
 
7. Aktivnosti i sposobnosti razmnožavanja probiotičkih bakterija 
 
Synbiotic Premium: kralj probiotika
 
Kralj probiotika
 
Zbog zadovoljavanja svih gore navedenih kriterija, Synbiotic Premium, opravdano nosi naziv „kralja probiotika“. Tvrtka Vitality International Products d.o.o., tvrtka kći austrijske tvrtke Vitality International Products GmbH,  ovaj je probiotik po prvi put predstavila hrvatskoj javnosti 2006. godine.
 
Synbiotic Premium je medicinski relevantan probiotik čiju uporabu preporučuju hrvatski i inozemni stručnjaci klasične i biološke medicine – prof.dr.sc. Branko Papa, med. gastroenterolog, dr. med. Aleksandar Soltyšik, dr.med. Nada Vidović-Živanović, spec. pedijatar, mr. ph. Anica Ledenko-Manojlović i mnogi drugi.
 
Na razvoju  Synbiotic Premium proizvoda radio je istraživački i razvojni tim Instituta AllergoSan u Grazu koji je  utemeljio mr. Friedrich Frauwallner 1991. godine u suradnji s dvadesetak austrijskih liječnika. Danas Institut vodi mr. Anita Frauwallner, predsjednica ÖPROM-a i dopredsjednica Međunarodnog istraživačkog instituta za prevenciju i probiotike. 
 
  slika 1 - zdrava crijevna flora                    slika 2 - nezdrava crijevna flora 
Synbiotic Premium: kralj probiotika      Synbiotic Premium: kralj probiotika
 
U Institutu AllergoSan pri razvitku Synbiotic Premium bili su svjesni da se dnevno treba unijeti između 1-10 milijardi probiotičkih bakterija kako bi se utjecalo na crijevnu floru  - manji unos bakterija je beznačajan jer tek redovit unos koncentriranih pripravaka mijenja crijevnu floru. 
 
Synbiotic Premium je, sa svojih šest bakterijskih sojeva (Lactobacillus acidophilus, Bifidobakterium bifidum, Lactococcus lactis, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus casei i Enterococcus faecium) i njihovom visokom koncentracijom u pripravku, upravo idealan za trajnu i pozitivnu promjenu imunološkog sustava i probave. 
 
Synbiotic Premium učinkovito podupire terapije:
 
- dijareje (proljeva) – kod djece i odraslih
- prevencije dijareje uzrokovane antibioticima
- profilakse dijareje uzrokovane putovanjem
- HPV infekcije, upala i infekcija mokraćnih puteva
- celijakije
- nadutosti
- migrene, glavobolje
-       sinusitisa i ostalih akutnih i kroničnih respiratornih bolesti
- regulacije prekomjerne težine
- astme, alergija
- neurodermitisa
- infekcija Helycobacter Pylori
- paradontoze
- artritisa, gihta, reume
- Crohnove bolesti, ulceroznog kolitisa i drugih bolesti crijeva
- sinusitisa
- u trudnoći
- klimakterija
 
Kako uzimati Synbiotic Premium?

Synbiotic Premium se uzima natašte, u dozi od 2g (dvije mjerne žličice), ujutro i uvečer.
Dvije mjerne žličice se zamiješaju u čaši vode, pričeka se 15 minuta da se liofilizirane bakterije aktiviraju i dosegnu svoju najvišu potentnost i tada se popije. Dojenčad i djeca do 5 godina trebaju uzimati pola preporučene doze. 
 
Koliko dugo treba trajati terapija sa Synbiotic Premium?
 
Kod uzimanja probiotika za kronične tegobe vrijedi pravilo – 1 mjesec korištenja probiotika Synbiotic Premium za 1 godina tegobe.
Kod proljeva  Synbiotic Premium treba uzimati najmanje tri puta dnevno, dok se kod tegoba s vjetrovima uzima prema potrebi.
 
Synbiotic Premium dolazi u pakiranjima od 20 g, 60 g i 300 g.
 
Osim  Synbiotic Premium, tvrtka Vitality International Products u ponudi ima i Omni Biotic Metabolic – probiotik koji se koristi za regulaciju tjelesne težine, Darm Elixier koji se koristi kod detoksikacije, Omni Biotic Panda za prevenciju astme, atopijskih i alergijskih bolesti i Omni Biotic 10 AAD kao pomoć kod proljeva uzrokovanog uzimanjem antibiotika. 
 
Ovi probiotici se odlično upotpunjuju s drugim preparatima u ponudi Vitality International Products (Basen Triple Power, Vibracell, Charantea, Neuro Fit, Zink Pur, Caricol, Vita Darm), a detalje o svim ostalim proizvodima možete pronaći na ovom linku.
 
Gdje se može nabaviti Synbiotic Premium?
 
Proizvod je dostupan u svakoj ljekarni diljem RH i dućanima zdrave hrane.  Synbiotic Premium se može naručiti i pouzećem na stranici Vitality International Products  ili u web shopu Naturala.hr.
 
 
SPONZORIRANI ČLANAK
 
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se