Zdravo i fino

Švicarska pogača

Jelo koje će obožavati i djeca i odrasli

Švicarska pogača

Sastojci:

20 dkg brašna
2-3 dl vode
2 veća krumpira
5 dkg ribanog sira
maslac
začini

Priprema:

Brašno pomiješajte s vodom dok ne postignete malo gušću smjesu nego je to pri izradi palačinki. U takvu smjesu dodajte sirovi, oguljeni krumpir narezan na ploške. Sve dobro promiješajte i po želji posolite ili dodajte neki vama dragi začin – u pripremi ovoga jela možete se u potpunosti prepustiti mašti, tako uz krumpir možete dodati i ribanog sira, malo domaćeg pršuta i slično. Smjesu potom izlijte u prethodno zagrijanu tepsiju namašćenu maslacem. Kada je dopola pečena, narežite na kocke i premaže maslacem te pecite dok pogača ne porumeni. Na kraju je još možete posipati parmezanom ili ribanim sirom. Ovu pogaču voljet ćete i vi i vaša djeca.

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se