Zdravo i fino

Švicarska pogača

Jelo koje će obožavati i djeca i odrasli

Švicarska pogača

Sastojci:

20 dkg brašna
2-3 dl vode
2 veća krumpira
5 dkg ribanog sira
maslac
začini

Priprema:

Brašno pomiješajte s vodom dok ne postignete malo gušću smjesu nego je to pri izradi palačinki. U takvu smjesu dodajte sirovi, oguljeni krumpir narezan na ploške. Sve dobro promiješajte i po želji posolite ili dodajte neki vama dragi začin – u pripremi ovoga jela možete se u potpunosti prepustiti mašti, tako uz krumpir možete dodati i ribanog sira, malo domaćeg pršuta i slično. Smjesu potom izlijte u prethodno zagrijanu tepsiju namašćenu maslacem. Kada je dopola pečena, narežite na kocke i premaže maslacem te pecite dok pogača ne porumeni. Na kraju je još možete posipati parmezanom ili ribanim sirom. Ovu pogaču voljet ćete i vi i vaša djeca.

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.