Unesite zadovoljstvo u svoju kuhinju i otputujte u London

Svi bi u kino - Festival o pravima djece

Marko Tolja, mladi glazbenik, službeni je domaćin Festivala o pravima djece

Ovo je opis
Objavljeno: 22.11.2011.


Od 21. – 24. studenog, u sklopu Festivala o pravima djece, a u prostorima Art-kina Croatia u Rijeci te kino dvoranama Blitz Cinestar u Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Zadru i Zagrebu – održat će se projekcije filmova djece i mladih.

Mladi riječki glazbenik i, odnedavno plesač, Marko Tolja, službeni je domaćin ovoga Festivala koji zajednički organiziraju ured UNICEF-a za Hrvatsku, Grad Rijeka, Ured pravobranitelja za djecu i Hrvatski filmski savez.
 
Radi se o prvom inkluzivnom festivalu u Hrvatskoj jer je cjelokupni filmski program prilagođen za djecu i odrasle s teškoćama vida ili sluha. Marko Tolja se pridružio ekipi poznatih hrvatskih glumaca koji ovih dana završavaju prilagodbu filmova za slijepe i slabovidne osobe - Goran Grgiću, Ankici Dobrić, Damiru Markovini i Kristini Krepeli. Prilikom uručivanja plakata Festivala Marko je izjavio: “Drago mi je što ću sudjelovati u ovom velikom poduhvatu za djecu, posebice za djecu za koju svi skupa trebamo napraviti puno više jer svi imamo pravo na umjetnost” .
 
 
 
 
Festival će u trajanju od četiri dana, 21.-24. studenoga u prostorima predstaviti jedinstveni izbor od 30 filmova djece, mladih te odraslih autora. Filmski program je obilježen raznolikošću filmskih vrsta, žanrova i stilova među kojima će se naći animirani, dokumentarni i igrani filmovi iz Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Moldavije, Njemačke, Danske Slovenije, Finske, Srbije, Irske, Nizozemske, Poljske, Gruzije i Grčke. Pod sloganom 'Svi bi u kino' festival će predstaviti filmove djece i mladih te 5 hrvatskih premijera odraslih autora iz inozemstva koji progovaraju o različitim dječjim pravima – od sudjelovanja i stvaralaštva do prava na igru i uvažavanje različitosti. 
 
 
Program Festivala dostupan je na stranicama www.festivalopravimadjece.org
 
 
 

 

Naturala.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Nokia | Twitter | Facebook

Foto: Unicef Hrvatska
Komentari
Da biste mogli komentirati članke morate biti registrirani korisnik. Registrirajte se ovdje.
Kupujem livade i oranice u Virju u prdjelima zvan...
22.02.2015. | 15:03 | by Podravac1
Da li netko od vas ovdje pati od tjeskobe, pretjerane bri...
14.03.2014. | 19:21 | by Indigont
Evo da vam napišem ponešto o željezu. ...
14.03.2014. | 12:01 | by Indigont
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Jutro ne mogu zamisliti bez: