Zdravo i fino

Suho i svježe voće u kuhanom vinu

Donosimo pravi voćni zimski recept za sve ljubitelje kuhanog vina i one koji će tek to postati

Suho i svježe voće u kuhanom vinu

Kuhano vino jedna je od najpopularnijih metoda zagrijavanja u hladnim zimskim danima. Odlično ide u kombinaciji sa zimskim voćem, a i vrlo je praktično i iskoristivo jer ljubitelji kuhanog vina mogu uživati u voćnim aromama, a oni koji vole nešto lakše imaju odličan zimski desert koji će ih također zagrijati.




Svježe jabuke i kruške u kombinaciji sa suhim voćem (smokvama, marelicama..) kuhaju se u začinjenom, aromatiziranom vinu sve dok ne omekšaju i ne završe na vašem tanjuru kao genijalan zimski desert.


Sastojci za četiri osobeSuho i svježe voće u kuhanom vinu

300 ml crnog vina
300 ml svježeg soka od naranče
3 žlice meda
3 štapića cimeta
4 klinčića
2 kruške (oguliti, prerezati na pola i izvaditi sjemenke)
8 suhih smokava
12 suhih marelica
2 jabuke (očišćene i narezane na ploške)



Postupak

U posudu dodajte vino, sok naranče, med i začine. Smjesu zakuhajte, zatim smanjite vatru i lagano prokuhajte 1 -2 minute.

U posudu dodajte kruške, smokve i marelice te prokuhajte dvadesetak minuta uz povremeno okretanje. Zatim dodajte i jabuke te kuhajte još deset minuta, dok ne omekšaju.

Kuhano voće izvadite u zdjelice, uklonite začine iz vina. Vino još dodatno ukuhajte dok ne postane sirupasto te njime prelijte voće.

Postoji još jedna opcija, u smjesu vina i začina nakon vađenja voća, dodajte još vina vode po želji, ukuhajte i uživajte i u kuhanom vinu uz desert.

 

Dobar tek!
 

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.