Predstavljamo

Stevija – slatka revolucija

Knjigu o biljci koja je zasladila živote milijuna ljudi sada možeš nabaviti po promotivnoj cijeni s 50% popusta

Stevija – slatka revolucija
Već dugo niti jedna biljka nije izazvala tolike kontroverze koliko stevija. Osporavano, pa odobravano, ovo se prirodno sladilo našlo na putu velikoj industriji umjetnih sladila te je stevija prošla dugačak put od samog otkrića njenih „slatkih“ svojstava pa sve do odobravanja i stavljanja na police trgovina. 
 
 
 
O steviji, kao biljci koja je zasladila živote milijuna ljudi širom svijeta – u knjizi „Stevija – slatka revolucija“ pisali su Apolinar Baša i Irena Švenda, a knjigu možeš nabaviti idućih 10 dana po promotivnoj cijeni s popustom od čak 50%.
 
Stevija, južnoamerička biljka porijeklom iz Paragvaja, zbog svog slatkog okusa sve je traženija na policama sladokusaca. Iako okusom ponešto različita od šećera, njen sladak okus bez kalorija sve više oduševljava ljude širom svijeta. Slatkoća stevija čak je do 300 puta veća od saharoze, pa ju u primjeni upotrebljavamo u jako malim količinama.
 
Nosi znanstveni naziv Stevia Rebaudiana Bertoni po biologu talijanskog podrijetla Mose Giacomo Bertoni-u, koji je dugi niz godina slušao priče od Guarani Indijanaca o medenom listu i njegovim izvanrednim svojstvima i koji je biljku pronašao i detaljno proučio. Već 1905. godine ekstrahirao je komponente iz biljke i objavio studiju koja objašnjava postojanje različitih slatkih tvari u steviji. 
 
 
Stevija – slatka revolucija
 
 
Stevija je prvo odobrena u Japanu
 
Nakon tog datuma proći će niz godina sve do nedavno kada stevija postaje svjetski poznato prirodno sladilo. Prvi su je usvojili Japanci, gdje 90 milijuna ljudi dnevno konzumira steviju bez štetnih posljedica i nuspojava, a od kraja 2011. godine odobrena je od strane EFSA-e (Europske komisije za hranu), te sljedeće godine i u Hrvatskoj. Iz Japana stevija se proširila na Kinu, Koreju, Indiju Vijetnam, Maleziju, gdje se danas uspješno uzgaja, iako je prisutna i u drugim zemljama ali u manjoj količini. Stevija se i uzgaja i u Hrvatskoj na manjim površinama. 
 
 
     Stevija – slatka revolucija Stevija – slatka revolucija
Apolinar Baša i Irena Švenda - koautori knjige "Stevija - slatka revolucija"
 
 

Prirodno sladilo bez kalorija i s glikemijskim indeksom 0
 
Danas na tržištu nalazi se u obliku smjesa s dodatkom inulina, maltodekstrina ili eritrotola koji su dodani u svojstvu punila, u obliku tabletica, praha i tekućine, ili se pak može uzgajati biljka stevije, čiji se slatki listovi suše i upotrebljavaju za zaslađivanje hrane i pića. Ipak treba znati da list stevije sadrži 11 slatkih molekula steviol glikozida od kojih dio ima i lagano gorak okus, što je u određenim ekstraktima u gotovih proizvodima eliminirano. 
 
 
Stevija – slatka revolucija
 
 
Zaista je iznenađujuće da danas postoji sladilo koje nema kalorija, nema glikemijski indeks, prirodno je i nema nuspojava. Zbog svih tih karakteristika stevija zauzima sve više mjesta umjesto upotrebe šećera i umjetnih sladila. Bile su sporna pitanja ime li stevija štetne posljedice po zdravlje, ipak do današnjeg dana brojne znanstvene studije potvrdile su da stevija nema toksičnih učinaka, ako izuzmemo da u izrazito velikoj količini može izazivati mučnine, što bi vjerojatno proizvela većina namirnica. Nasuprot tome novije znanstvene studije pokazuju moguće učinke stevije na sniženje krvnog tlaka, te za smanjenje rezistencije na inzulin, ali za tvrdnje ćemo morati pričekati još koje desetljeće ili duže. 
 
 
Stevija – slatka revolucija Jedinstvena prilika! Stevija - slatka revolucija za samo 64,00 kune!
 
 
Želiš li saznati više o ovoj jedinstvenoj biljci, knjigu „Stevija – slatka revolucija“ autora Apolinar Baše i Irene Švende, pronaći ćeš na stranici Stevija.com po promotivnoj cijeni s popustom 50%  - od 19. -29. lipnja 2013. knjiga „Stevija – slatka revolucija“ može biti tvoja za samo 64,00 kune!
 
 
 
Stevija – slatka revolucija
Apolinar Baša i Irena Švenda

Promotivna cijena: 64,00 kn (redovna cijena 127,00 kn)
Uvez: Meki
Broj stranica: 112
Godina izdavanja: 2012.
Izdavač: Apolinar Baša – vlastita naklada
 
Knjiga o biljci koja je zasladila život 200 milijuna ljudi!

• Što je stevija i otkuda potječe?
• Koja je razlika između stevije i običnog šećera te umjetnih sladila?
• Ljekovito djelovanje stevije
• Stevija i dijabetes
• Slatka, a ne izaziva karijes?
• Kako uzgojiti steviju?
• Kako biti siguran u kvalitetu proizvoda od stevije?
• Recepti sa stevijom?

 
 
Darujemo tri primjerka knjige Stevija – slatka revolucija
Sve što trebaš napraviti je poslati nam mail s odgovorom na pitanje: Koji je glikemijski indeks stevije?

Pravila darivanja
- Trebaš biti registrirani i punoljetni korisnik i pravilno odgovoriti na postavljeno pitanje
- Svoje prijave šalji na info@naturala.hr
- Važno: U subject maila obavezno stavite naziv: Stevija – slatka revolucija

Što treba navesti u prijavi?
U prijavi je obavezno navesti ime, prezime, nick na Naturali, adresu i broj telefona/mobitela. Ostala pravila darivanja možeš pronaći ovdje.

Do kada se mogu prijaviti?
Prijave šaljite do ponedjeljka 01. srpnja 2013.

 

02. srpnja 2013.

Objava rezultata darivanja knjige Stevija - slatka revolucija
Knjigu osvajaju:

Andrea Bratković (ZorroTheCAt)
Ivana Papišta (Picikato)
Rujana Kristić (kinderjaje)

Čestitamo dobitnicama i zahvaljujemo na sudjelovanju,
Uredništvo Naturala.hr
 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.