Zdravo i fino

Srdela na brudet

Video: Za prste polizati - Krešo Kolman priprema srdelu na brudet

Srdela je svakako jedna od najjeftinijih riba, ali i riba za koju će vam svi znalci reći da joj nema ravne, samo ako je svježa i odmah pripremljena. Srdelu ćete najčešće slasno pojesti pripremljenu prženjem u dubokom ulju, ali Krešo Kolman nam je od nje spremio – brudet.

Odličan prijedlog za subotnji ručak uz koji Naturalci obavezno preporučuju, osim palente i – čašu dobrog dalmatinskog crnog vina. Točne omjere sastojaka pronaći ćete na stranici naših prijatelja Kuhari. com.

 
Kako pripremiti brudet od srdele:
 
Na zagrijanom maslinovom ulju, na slabijoj vatri, kratko popržite luk narezan na trakice.
 
Dodajte sitno sjeckani češnjak i ubrzo nakon što češnjak pusti aromu, dodajte lovorov list, peršin i ružmarin.
 
Nakon što ste promiješali ulijte domaći ocat.
 
Ponovno promiješajte i zalijte bijelim vinom.
 
Dodajte pelate rajčica, posolite, popaprite, promiješajte i pustite da se kratko kuha.
 
Dodajte pržene filete srdela, potopite ih u umaku i pustite da se sve kuha 4 do 5 minuta.
 
Ugasite vatru, poklopite tavu poklopcem i pustite da se srdele još 15 minuta “odmaraju” u umaku.
Servirajte s palentom.
 
 
 
Dobar tek žele
 Srdela na brudet
 
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.