Hrana kao lijek

Slana torta od heljdinih palačinki

Matea Mandir McConnell priprema nam slanu tortu za bezmesni ponedjeljak

Točne omjere sastojaka za pripremu slane torte pronaći ćete na stranici Kuhari.com. Zagrijanu tavu premažite maslacem i ispecite palačinke od smjese koju ste napravili na klasičan način, osim što ste stavili omjer 4/5 heljdinog brašna i 1/5 glatkog brašna.
 
 
Sastojci i izrada
 
Dakle, za palačinke pomiješajte brašno od heljde, glatko brašno, vodu, mlijeko, sol, jaja, maslinovo ulje, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se smjesa minimalno 2 sata dobro ohladi. 
 
Kada ste ispekli palačinke, u posudi pjenjačom pomiješajte svježi sir (ili kajmak), jaja i kiselo vrhnje.
 
Dodajte sitno sjeckani mladi luk, mlijeko, sol, papar i sve zajedno dobro promiješajte.
 
Smjesom premažite palačinke s gornje strane i slažite jednu na drugu u kalup za pečenje.
 
Posljednju palačinku stavite na vrh i premažite kiselim vrhnjem.
 
Stavite u pećnicu i pecite 10-ak minuta na 200°C, dok torta s gornje strane ne poprimi zlatnu boju.
 
 
Dobar tek žele vam
 Slana torta od heljdinih palačinki

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.