Advertisement
Komplementarna medicina

Slana soba - spas za dišne puteve

Slane sobe novi su hit u izlječenju problema s dišnim putevima. Kako za odrasle, tako i za djecu.

Slana soba - spas za dišne puteve

Sve veći dio populacije ima problema s disanjem. Bolesti poput astme, psorijaze i bronhitisa sve su učestalije. Morska voda primjerice uvijek je slovila kao idealno rješenje za rješavanje problema s dišnim putevima, a ljudima oboljelim od bronhitisa ili astme, a koji žive u kontinentalnom području, savjetovao se odlazak na more kako bi im morski zrak olakšao probleme s disanjem.

Sol je odavno poznata kao lijek za dišne puteve i probleme s disanjem. Upravo zato, mnogima su se slane sobe, kojih je na području Hrvatske sve više, učinile kao pravo rješenje za njihove probleme.

Slane sobe uglavnom su imitacija prirodne slane spilje s njezinom ljekovitom mikroklimom. Zidovi, pod i strop obloženi su solju, a zrak je zasićen suhim, raspršenim česticama kamene soli. Boravak u takvoj atmosferi, koji po tretmanu traje 45 minuta te udisanje takvog zraka, poznato je pod nazivom solna terapija ili haloterapija.

Glavni ljekoviti čimbenik tih soba su mikročestice slanog aerosola. Koncentracija mikročestica je puno veća nego na moru ili u slanim spiljama, a u slanim sobama održava se mikroklima rudnika soli, stalna temperatura, vlažnost i ioniziranje zraka.

Halogenerator upuhuje mikročestice suhog aerosola koji negativno ioniziraju zrak i zasićuje ga elementima dragocjenim za život.

Kritike posjetitelja uglavnom su pozitivne, posebno zbog činjenice da su slane sobe pogodne i za djecu, čak i onu najmanju, jer su u potpunosti neškodljive. Ipak, za potpuno olakšanje tegoba, potrebno je više tretmana i to u manjem vremenskom razmaku.
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se