Zdravo i fino

Sladoled od banane i rogača u 2 minute

Iskušajte recept za sladoled koji možete jesti i za doručak, a o količinama i kalorijama ne morate razmišljati

Sladoled od banane i rogača u 2 minute

Svi volimo sladoled, no često se moramo ograničavati u uživanju brojeći kalorije, pazeći na aditive, konzervanse, šećer i ostale neizbježne dodatke kupovnim sladoledima. Sladoled koji predlažemo da napravite ne sadrži ništa od navedenog - sve namirnice su cjelovite, prirodne, biljnog podrijetla te će razveseliti vaše nepce i tijelo. Marina Zrnić s bloga „Figgy Piggy i Veličanstvena Smokva“ donosi vam recept za sladoled koji možete jesti i za doručak, a o količinama i kalorijama ne morate razmišljati.

Sastojci

- 2 zamrznute (fair-trade ili Rainforest Alliance certificirane) banane*
- 1 žlica rogača u prahu + 1 žličica sirovog kakaa u prahu (možete ga zamijeniti dodatnim rogačem)
- ½ žličice ceylonskog cimeta
- ¼ žličice vanilije u prahu
- naribana korica 1 male (nešpricane, eko) naranče
 
Postupak

Noć prije ogulite banane, posložite ih na pladanj ili vrećicu za zamrzavanje te stavite u zamrzivač da se zamrznu. Zamrznute banane nasjeckajte na komade srednje do manje veličine i zajedno s ostalim sastojcima miksajte u multipraktiku dok ne dobijete homogenu, glatku, još zamrznutu, smjesu. Sladoled prebacite u zdjelicu te ukrasite suhim voćem, orašastim plodovima, komadićima rogača (u mahuni) ili naribanom koricom naranče.

*Zašto je važno kupovati fair-trade banane? Pročitajte više o tome na blogu u člancima: „Sve zbog jedne banane dio 1“ i „Sve zbog jedne banane dio 2“


 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.