Ako ste ljubitelj jela od paprike, zavoljet ćete i ovaj recept za popularan dodatak jelima. Ajvar je neizostavan dio zimnice kojeg svaka obitelj radi prema omiljenom receptu, a mi vam donosimo ovaj Mihaele Devescovi.
Sastojci:
- 3 kg paprike rog
- 2 srednja patlidžana
- 1 ljuta paprika – ako želite ljuti ajvar
- maslinovo ulje
- himalajska sol
- malo papra
Paprike izrežite uzdužno, očistite od sjemenki i izrežite na veće kockice. Stavite u veću posudu i marinirajte ih 2 do 3 sata u marinadi od maslinovog ulja i soli. Kada su paprike malo opustile, stavite ih u dehidrator na 6 do 7 sati da postanu mekane.
Nakon toga stavite paprike u blender s patlidžanima koje ste prethodno narezali na kockice. Dodajte po potrebi još malo maslinovog ulja, soli i papra te miksajte. Probajte i dodajte okuse po želji i okusu.
Sirovi ajvar
Klasičan dodatak jelima prema receptu koji ne zahtijeva kuhanje
Komentiraj članak: