Hrana kao lijek

Rižoto od divljih šparoga s pršutom

Tomislav Veseljak priprema nam brzi subotnji ručak

Ove smo godine odlučili maksimalno iskoristiti sezonu divljih šparoga – tajna ovoga jela je u temeljcu za rižoto pripremljenom od stabljika šparoga, mrkve, celera i češnjaka kojim se podlijeva riža. Uživajte i dobar vam tek, a točne omjere sastojaka pronađite na stranici Kuhari.com.
 

Priprema:
 
Pripremite temeljac od stabljika šparoga, mrkve, celera i češnjaka.
U zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje i dodajte sitno sjeckani češnjak, ljubičasti luk, ljutiku i stabljičasti celer.
Kada luk zažuti, dodajte pršut narezan na rezance i šparoge.
Nakon 2-3 min, čim pršut malo osuši, dodajte rižu koju kratko tostirate.
Kada riža postane “staklenasta” podlijte ju bijelim vinom.
Nakon par minuta spremni smo za povrtni temeljac koji dodajete narednih 18 minuta. Koliko riža “popije” toliko vi nadolijevate – bitno je da riža ne ostane na suhom.
Začinite, maknite s vatre, ubacite maslac i tvrdi sir.
Dobro promiješajte i spremno je za serviranje.
 
 
Uživajte u jelu, dobar tek žele
Rižoto od divljih šparoga s pršutom
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.