Promocije

Restoran Balon: Predstavljen novi meni koji slavi sve okuse jeseni

Balonova jesenska ponuda zapravo je fuzija tradicionalne gastro ostavštine i inovativnog kulinarskog pristupa namirnicama

Restoran Balon: Predstavljen novi meni koji slavi sve okuse jeseni
 





Pomalo uspavanu i tihu zagrebačku restoransku scenu ove jeseni budi prepoznatljiv i prodoran Balonov gastro vokal. Jesenji repertoar obogaćen je ponudom novih autorskih jela mladoga gastro šansonijera Stipana Iličića, južnjaka kojem je ljubav dodijelila zagrebačku adresu, a restoran Balon mjesto chefa.

Osim pomno odabranih autorskih a la carte jela, tu je i dnevna ponuda jela temeljenih na autohtonim, sezonskim i svježim namirnicama provjerenih OPG-ova, pomno biranih na gradskim tržnicama. Balonova jesenska ponuda zapravo je fuzija tradicionalne gastro ostavštine i inovativnog kulinarskog pristupa namirnicama. Chef se igra kombinacijom obično-neobičnih začina, inovativnim tehnikama pripreme hrane, a posebnu pažnju posvećuje vizualnom dojmu specijaliteta. Majstor je slatko-slanih okusnih kombinacija koje obožava držati u balansu kako ne bi prevladale osnovni okus namirnica i kako se ne bi ogriješio o Balonovu prvu zapovijed - „jelo mora biti fino!”.

Restoran Balon: Predstavljen novi meni koji slavi sve okuse jeseni

Restoran Balon: Predstavljen novi meni koji slavi sve okuse jeseni

Foto: Restoran Balon

Tako se među delicijama restorana Balon ove jeseni može naći pečena tuna na sezamovom ulju, s kremom od avokada i limete; škampi na maslacu, krema od čičoke, bisque od škampi te pjenica od Granny Smith jabuka; balotine od volovskog repa, humus, krema Harissa i kandirani limun, te pačja prsa na palenti od mascarponea, uz umak od crnog vina i glaziranu baby mrkvu s dehidriranim špekom.

Restoran Balon: Predstavljen novi meni koji slavi sve okuse jeseni

Restoran Balon: Predstavljen novi meni koji slavi sve okuse jeseni

Foto: Tara Šitum

- S veseljem mijenjam jelovnik, ali okusi su nam uvijek na prvom mjestu jer smo svoje goste razmazili kombinacijom finih jela i dobrih ukusa - rekao nam je chef Stipan Iličić koji je svoje kuharsko iskustvo stjecao u nizozemskom restoranu s 3 Michelinove zvjezdice. U krvi mu kolaju tradicionalni dalmatinski mirisi i okusi, a u srcu njeguje ambiciju da zajedno sa svojim timom Zagrebu podari jedno posebno gastronomsko odredište.

Fina hrana postala je Balonov zaštitni znak i standard, uporište koje gost prepoznaje i nagrađuje povjerenjem. Stipan inspiraciju za svoja jela nalazi u prirodi, a ove jeseni najzanimljivije su mu bundeve koje uživa pripremati na različite načine, od rižota do deserta, kao što je čokoladni brownie s buternat tikvom i vanilijom na kremi od kestena.

Restoran Balon: Predstavljen novi meni koji slavi sve okuse jeseni

Foto: Tara Šitum

Ove jeseni u Balonu možete kušati i pravi oblizek – dalmatinski pršut Pasquale koji je odležao čak 24 „pršutna” mjeseca, a ova delicija već je krenula osvajati nepca domaćih i stranih gostiju.

U Balonu su ove jeseni svoja posebna mjesta zauzela jela sa žlicom, s dozom nekih dobrih starih vremena. Njih s posebnom ljubavlju spravlja cijeli kuharski tim koji se slaže da je najvažniji začin dobre kuhinje dobra timska atmosfera i puno ljubavi i predanosti u tome što radiš. Od ljubavi sve kreće, ljubav je ta koja razoružava i zadržava gosta.

- Baviš li se uslužnom djelatnošću, osiguraj da se ljudi u restoranu osjećaju dobrodošlo i ugodno - moto je to voditelja Balona, Alena Latinovića koji već godinama u tome i uspijeva.

Novi jelovnik zaokružuje i dopunjena vinska karta s pažljivo odabranim izborom vrhunskih i kvalitetnih hrvatskih i inozemnih vina, koktela i džinova te besprijekorna, profesionalna usluga.
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se