Fitness i joga

Recesijski fitness - fit tijelo za malo para

Četiri načina da se uz fitness, za koji vam je potrebno malo novca, dovedete u zavidnu formu

Recesijski fitness - fit tijelo za malo para
Nije vrijeme za šalu s novcem, a ipak biste željeli oblikovati svoje tijelo – donosimo savjete kako to učiniti uz male ili minimalne troškove i veliko zadovoljstvo. 
 
Želite vježbati, ali mislite da nemate dovoljno novaca za teretanu, fensi torbicu za opremu, novu trenirku?  Razmislite ponovno. Članstvo u teretani nije jedini način da osjetite mišiće. Postoji mnogo jeftinih alternativa koje će vas oznojiti, a da pritom ne posegnete u već osiromašeni kućni budžet. Donosimo vam četiri savjeta koji će vam pomoći u tome i koji će sačuvati vaše kreditne kartice od pretjeranog peglanja.
 
Kada je recesija, onda je i fitness recesijski – samo se treba znati snaći:
 
1. Iskoristite svakodnevne mogućnosti kao što je žustro hodanje do destinacije na koju trebate doći umjesto da koristite automobil (ili ga parkirajte dalje od odredišta). Uvijek koristite stepenice umjesto dizala, pogotovo ako se trebate popeti na 10. kat. Ubacite u veću brzinu kod kućanskih poslova pa i oni mogu biti vježba. Ako imate djecu, nemojte ih gledati kako se igraju – pridružite im se: šetnja parkom, obiteljska nogometna utakmica, ples, zajednička vožnja biciklima ili plivanje. Mogućnosti su neograničene.
 
2. Razmislite o skromnim ulaganjima.  Ako razmišljate o fitness opremi, razmišljajte o isplativijim opcijama kao što su bučice kojima možete ojačati gornji dio tijela, uže za preskakanje koje je odlično za kardio vježbe, pilates loptu na kojoj možete ojačati cijelo tijelo te DVD-e s programima vježbanja prilagođenim vašem stupnju fizičke spreme. 
 
 
3. Improvizirajte. Ako ne želite potrošiti baš ništa na opremu za vježbanje, istu možete pronaći u svom kućanstvu. Konzervirana hrana ili prazne boce od vode ili mlijeka (razne veličine) napunjene pijeskom ili rižom mogu poslužiti kao bučice. Mali stolac možete koristiti kao dio kućnog step-aerobica.
 
4. Budite štedljivi kupac. Ukoliko ste zainteresirani za određenu spravu ili grupu za vježbanje, razmišljajte izvan okvira. Kupite korištenu opremu koja je uglavnom u odličnom stanju, a stoji mnogo manje nego nova. Podijelite troškove s prijateljima tako da, npr. razmjenjujete fitness DVD-e, pronađete fitness trenera koji će vam dozvoliti da podijelite trošak s još jednom ili dvije osobe. Budite oprezni sa opremom ili dodacima prehrani koji obećavaju gubitak kilograma preko noći jer to se sigurno neće dogoditi pa nemojte baciti novac.
 
 
Zapamtite da vježbanje ne mora biti skupo - samo trebate razmišljati izvan okvira i upotrijebiti sve što vam stoji na raspolaganju u  vašoj životnoj okolini. Na kraju krajeva, fitness centri su ionako noviji izum - naši preci su imali mnogo načina da ostanu u formi bez stepera pa bi možda bilo pametno nešto naučiti i od njih.
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.