Zdravo i fino

Quiche s kozicama i blitvom

Žakline Troskot priprema nam quiche za subotnji ručak

Ove smo subote u Francuskoj. Za ovaj se subotnji ručak ipak valja malo više potruditi jer prethodno trebate napraviti prhko tijesto, ali vjerujemo da ćete na kraju biti vrlo zadovoljni. Točne omjere sastojaka potražite na stranici Kuhari.com.
 
Priprema:
 
Razvaljajte prhko tijesto koje ste napravili od brašna, maslaca i jaja.
Prebacite ga i utisnite u protvan koji ste predhodno premazali maslacom i posipali krušnim mrvicama te ga probodite vilicom.
 

Nadjev:
 
Na zagrijanom maslacu kratko popržite očišćene kozice.
 
Dodajte blanširanu blitvu, sol, papar, sok od limuna, naribanu limunovu koricu te sve zajedno uz miješanje kratko propirjajte.
 
Nadjev ravnomjerno rasporedite po tijestu u protvanu.
 
U posudi pomiješajte kiselo vrhnje, jaja, sol, papar i naribani muškatni oraščić.
 
Ovom smjesom prelijte nadjev, sve zajedno posipajte naribanim sirom (koji želite) i quiche je spreman za pećnicu.
 
Pecite ga 25 minuta na 180°C i servirajte.
 
 
 
Dobar tek vam žele
 Quiche s kozicama i blitvom

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.