Advertisement
Predstavljamo

Pronađite svoje Koordinate sreće

Što nas priječi da budemo sretni? Popularna psihologinja Tomica Šćavina razotkriva život u njegovim najzanimljivijim aspektima

 Pronađite svoje Koordinate sreće
Jedna od želja svojstvenih svim ljudima jest da pronađu sreću. No krije li se ona u traženju ili prihvaćanju? Je li sreća ono što nam poručuju nasmiješena lica s reklama, ili ona u sebi obuhvaća život u svoj njegovoj šarolikosti – i ono što smatramo sjajnim životnim trenucima, ali i sve ono što se krije u mraku? Je li izlaz u instant rješenjima i vanjskim blagodatima ili u odvažnosti potpunog prihvaćanja sebe? 
 
Nakon uspješnice Unutarnji kompas, Tomica Šćavina, u Koordinatama sreće nastavlja razotkrivati život u njegovim najzanimljivijim aspektima i iscrtavati niti vodilje za sve one spremne za istraživanje unutarnjeg svemira.  Iracionalna krivnja, Strah od uspjeha, Otrov zvan zavist, Mudrost prihvaćanja, Ljubav prema sebi, Tragom užitka, U skladu s tijelom, Zamka self-helpa, samo su neki od naslova pitkih eseja u kojima Šćavina rasvijetljava zbrku oko pojma sreće i svega onoga što nam stoji na putu do nje. Uči nas da su i sva “loša” stanja i emocije sastavni dio života te da gotovo uvijek u sebi kriju neprocjenjivo blago. 
 
Njezini eseji i istinite priče ljudi koji su, kao i svi, tražili sreću, svim odvažnim pustolovima pružaju alate za detekciju životnih zapleta, a interaktivna pitanja i pozivi na promišljanje utiru put osobnom rastu i slobodi. Jer kako kaže Šćavina - U „Koordinatama sreće“ nećete pronaći točne upute: zemljopisna širina X stupnjeva, dužina Y stupnjeva. Ne vjerujem u takve upute. Umjesto toga, pronaći ćete alat za istraživanje vlastitih koordinata. Vjerujem da će vam taj alat na vašem unutarnjem putovanju biti od velike koristi, čak i ako krenete od nultog meridijana. 
 
Tomica Šćavina popularna je psihologinja, kolumnistica i autorica. Posvetila se psihološkom radu u području osobnog razvoja unutar kojeg vodi i Terapiju pisanjem. Godine 2009. objavljena joj je zbirka kolumni i članaka Unutarnji kompas u izdanju nakladničke kuće Planetopija, a 2011. objavljen joj je i prvi roman Brod za Lajku (Jesenski i Turk).
 
Njena treća knjiga Koordinate sreće nova je knjiga eseja i članaka koji su od 2009. do 2012. godine objavljivani u Sensi i na Net.hr-u.
Više o autoričinim projektima možete doznati na web stranici www.poticaj.net
 
 
Koordinate sreće
Tomica Šćavina
Format: 14,8 x 22, meki uvez, str. 192
Biblioteka: Alter Ego
ISBN: 978-953-257-220-9
Izdavač: Planetopija
Godina izdanja: 2012.
Cijena: 115 kn
 
 
Knjižara Planetopija
 
Ilica 72, 10000 Zagreb
tel: +385 1 4846 197
Facebook stranica Planetopije 
 

 

 
 Pronađite svoje Koordinate sreće 
  
Naturala.hr i Planetopija daruju tri (3) knjige Koordinate sreće autorice Tomice Šćavina čitateljima koji točno odgovore na naše nagradno pitanje:
 
Kako se zove Planetopijina biblioteka u kojoj je objavljena knjiga
Tomice Šćavine „Koordinate sreće“?
 
 
 Što trebam učiniti da bih dobio nagradu? 
- Morate biti registrirani i punoljetni korisnik i poslati nam ispravan odgovor.
- Odgovore šaljite na info@naturala.hr  
- U subject maila obavezno stavite naziv nagradne igre: Koordinate sreće
 
Što treba navesti u prijavi? 
U prijavi je obavezno navesti ime, prezime, nick na Naturali, adresu i broj telefona/mobitela.
 
Do kada traje nagradna igra?
Nagradna igra traje od petka, 30. ožujka do petka 06. travnja 2012. godine.
Imena nagrađenih, izvučenih metodom slučajnih brojeva, objavljujemo 07.travnja, u subotu.
 
 
 
 
07. travnja 2012.
 
U nagradnoj igri Koordinate sreće – knjigu Tomice Šćavine, osvojili su:
 
Sonja Librenjak (angel108)
Dubravko Mandić (dudo10514)
Ivana Bošković (bivana)
 
Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i čestitamo nagrađenima koje ćemo idućeg tjedna
obavijestiti o načinu preuzimanja nagrada!
 
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se