Advertisement
Pripravci zelene ljekarne

Prirodni balzam na bazi shea maslaca za spas kože nakon zime

Ako je vaša koža teško podnijela hladnije zimske mjesece, tada spas dolazi u obliku bogatog balzama-maske sa shea maslacem i hranjivim biljnim uljima

Prirodni balzam na bazi shea maslaca za spas kože nakon zime
 





Nakon zimskih mjeseci tijekom kojih je naša koža trpjela hladni vjetar i grijanje u prostorijama, nahranite kožu i pripremite je za proljeće i ljeto. Suhoća, zatezanje, crvenilo i svrbež - suha koža može biti izvor muke i nelagode. Oporavite kožu prirodnim balzamom-maskom na bazi shea maslaca.

Slijedi receptić za koji ne trebate imati niti vagu jer se sve vrlo jednostavno mjeri žličicama.

U lončić ili posudicu za miješanje (to može i biti čista šalica) stavite:

- 2 čajne žličice shea maslaca
- 2 čajne žličice biljnog ulja konoplje
- 1 čajnu žličicu biljnog ulja noćurka
- 1 čajnu žličicu biljnog ulja avokada
- 5 kapi eteričnog ulja sjemena mrkve

Sve dobro izmiješajte žličicom dok ne dobijete finu pastu. Masku spremite u lončić i držite na hladnom.

Ovaj hranjiv balzam-masku koristite 2 puta tjedno, a možete i češće prema potrebi. Nanesite na čisto lice i umasirajte. Zatim raspršite željeni hidrolat po licu (hamamelis, ružu, lavandu, sjeme mrkve…) i nježno ga umasirajte. Masku držite na licu barem 20 minuta, a možete i puno dulje, prema želji i stanju kože. Nakon toga uklonite višak papirnatom maramicom ili blazinicom.

Zanima vas prirodna njega kože? Pogledajte blog na www.hunky-dory.hr

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se