Prehrana / Zdravo i fino

Zimski ručak inspiriran otokom Pašmanom

Mladi bračni par Matulić svojim je brandom kozmetičkih i prehrambenih proizvoda obogatio turističku i gastronomsku ponudu otoka Pašmana. Ana i Krsto Matulić domaće...

Tradicionalni božićni deserti: Rapska torta

Rapsku tortu prožimaju mirisi i okusi Dalmacije: bademi, limuni i maraskino. Legenda kaže da je 1177. godine prvi put poslužena papi Aleksandru III....

Tradicionalni božićni deserti: Torta Makarana

Torta Makarana tradicionalna je slastica koja se u Dalmaciji poslužuje na svim svečanim prigodama od krstitki pa sve do proslave Božića i Nove...

Tradicionalni božićni deserti: Splitska torta

Splitska torta neizostavan je dio skoro svake blagdanske dalmatinske trpeze. Ova tradicionalna slastica bogata je plodovima i aromama mediteranskog podneblja: orasima, smokvama i...

Otkrivena tajna štrukli Sanje Doležal

Reprezentativni à la carte restoran Dvorac Mihanović nudi bogatstvo tradicionalnih i nacionalnih jela. No, jeste li znali da su se tu nekada kraljevi...

Top 7 ljetnih koktela

Vrući dani ljeta nesmiljeno nam prijete, a ako vam ljetna žega teško pada, posegnite za osvježenjem u vidu laganih i svježih koktela. Mi...

Napravite kod kuće japanski sushi

U zagrebačkoj Makronovi održana je radionica Japanska superhrana i njezine dobrobiti koju su prezentirali Seigo Okada, Miyuki Hosokawa i Fumi Takeuschi, predstavnici prestižnog...

Miso juha sa sezonskim povrćem

Japanci svoju dugovječnost mogu zahvaliti tradicionalnoj japanskoj kuhinji, „Washoku“, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine. Zbog poštovanja prema prirodi koju...