Mjesec afrodizijaka u Villi Magdaleni
Mjesec afrodizijaka u Villi Magdaleni
Hrana nije samo ključna za naš opstanak već je to i jedan od najučinkovitijih medija promjene naše svijesti, a ponekad i svakodnevne namirnice mogu biti začin ljubavnom životu jer je odavno poznato da hrana budi mnoga osjetila. Pored toga, sam čin zajedničkog objedovanja može biti dobar početak strastvene noći, pogotovo ako se radi o objedovanju u romantičnom okruženju koje vam nudi Villa Magdalena. Stoga su u Villi Magdaleni u mjesecu zaljubljenih za vas priredili i mjesec afrodizijaka.  Od 01. – 28. veljače u hotelu Villa Magdalena možete odabrati između sljedećih menija, a svaki uključuje i čašu pjenušca: Slijed...
Više

Mojito za petak
Mojito za petak
Prije 928 dana Pitate se kada je pravo vrijeme za jedan pravi mojito? Petak uvečer, nakon napornog radnog dana, kada vam je već...
Više
 Mate Janković kuhao na prvom Festivalu soli
Mate Janković kuhao na prvom Festivalu soli
Prije 899 dana Bogata polja ninske solane ugostila su mnogobrojne posjetitelje koji su pod okriljem jedinstvenog Festivala soli uživali u gurmanskim specijalitetima spravljenim...
Više
Baba ganoush - namaz od patlidžana i tahinija
Baba ganoush - namaz od patlidžana i tahinija
Prije 929 dana Pod egzotičnim nazivom Baba ganoush krije se osebujan namaz od patlidžana i tahinija karakterističan za bliski istok. Za njegovu pripremu...
Više
U sezoni rajskog povrća
U sezoni rajskog povrća
Prije 928 dana Rajčice su uistinu sezonsko povrće karakteristično za ljetne mjesece. Dolaze u mnogo varijanti; cherry rajčice, šljivar, velike rajčice... U svakom slučaju ne možete...
Više
Panna Cotta s malinama
Panna Cotta s malinama
Prije 929 dana U prijevodu s talijanskog panna cotta znači ˝kuhano vrhnje˝ te predstavlja lagan i osvježavajući desert koji je dušu dao za ljetne sparine. Odlično...
Više
Hrskavi falafeli od slanutka
Hrskavi falafeli od slanutka
Prije 929 dana Falafel je dio svakodnevne kuhinje zemalja bliskog istoka, a izmislili su ga još egipatski beduini. Osim od slanutka,...
Više
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Prije 928 dana Tamnoljubičaste sjajne patlidžane najbolje je konzumirati od kolovoza do listopada. Poznati su po svom karakterističnom gorkastom okusu i spužvastoj teksturi. Kako biste izbjegli...
Više
Rižoto s dagnjama
Rižoto s dagnjama
Prije 937 dana Kad Maja Matus kuha sve odiše morem i punim okusima njegovih plodova, zato i toliko volimo njene recepte. A kad vam se ne...
Više
Šinjorina smokva i Smokvenjak
Šinjorina smokva i Smokvenjak
Prije 957 dana Okus sočnih i zrelih smokvi svakako je jedan od nezaobilaznih utisaka koji će vas uvijek podsjećati na more. Kako biste ga mogli ponijeti...
Više
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Prije 982 dana Maja Matus prilagodila je originalni recept za toskansku pitu te ga obogatila maslinovim uljem, ribizlima i borovnicama. Inspiraciju je našla jedne prigodne nedjelje u...
Više
Sirovi namaz a la kravlji sir
Sirovi namaz a la kravlji sir
Prije 999 dana Ukoliko niste sirovojelac, na pomisao da neko vrijeme jedete samo sirovu hranu vjerojatno vam se u glavi stvara slika kako po cijele dane...
Više
 Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama
Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama
Prije 1002 dana Maja Matus ove nam je subote spremila zapečenu cvjetaču s kozicama i finim sirevima. Ostale Majine delicije možete pratiti na njenom blogu ...
Više
 Juha od mladog graška i pinjola
Juha od mladog graška i pinjola
Prije 1002 dana Napokon nam je počela sezona svježeg povrća i voća, a bakin vrt u punom je cvatu. Nema ništa bolje od mladog graška! I ne...
Više
 Domaći džem od jagoda
Domaći džem od jagoda
Prije 1000 dana Slasne, crvene plodove nećete još dugo moći gledati na tržnicama jer im sezona polako izmiče. Kako biste i nakon sezone jagoda mogli uživati...
Više
Tri recepta za Zdrave gušte
Tri recepta za Zdrave gušte
Prije 1004 dana Kako tostirati sjemenke, čemu služe zdrave grickalice, u kojim prigodama koristiti agavin prirodni zaslađivač te koje su dobrobiti lanenog ulja samo su neka...
Više
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Jutro ne mogu zamisliti bez: