Čokoladna mousse torta sa želeom od malina
Čokoladna mousse torta sa želeom od malina
Htjeli biste napraviti savršenu rođendansku tortu, ali vaše vas amaterske vještine u tome ograničavaju? U tome vam mogu pomoći vaši i naši prijatelji Kuhari.com! Uz ovu ukusnu tortu Nikoline Dianežević vaše rođendansko slavlje ostat će u sjećanju svih zahtjevnih sladokusaca. Za 16 osoba potrebno je sljedeće: Sastojci: Biskvit - 30 g brašna - 1 žličica praška za pecivo - 1 prstohvat soli - 100 g mljevenih badema - 100 g šećera - 1 limun (korica) - 3 jaja - 50 g maslinovog ulja - 100 g zamrznutih malina Žele od malina...
Više

Video: Zdrava i zasitna vege Cezar salata
Video: Zdrava i zasitna vege Cezar salata
Prije 751 dana Ovaj tjedan počnite s nečim laganim i osvježavajućim, a opet dovoljno hranjivim da vas opskrbi s pregršt energije. Kuharica Dunja...
Više
Svježi vrganji s preljevom od peršina
Svježi vrganji s preljevom od peršina
Prije 693 dana Protekli topliji jesenski dani bili su idealni za branje gljiva kojih je bilo u izobilju. Tako su se mnogi od...
Više
Drugi Zagorski chef je Ivica Žulj iz Termi Jezerčica
Drugi Zagorski chef je Ivica Žulj iz Termi Jezerčica
Prije 700 dana Glavno jelo „Medena priča Zagorja“ i desert „Simfonija zagorskih brega“ Ivici Žulju, chefu restorana Termi Jezerčica, donijeli su pobjedu...
Više
Palačinke nadjevene povrćem i ovčjim sirom
Palačinke nadjevene povrćem i ovčjim sirom
Prije 744 dana Palačinke, pa tko ih ne bi volio? Mogu se pripremiti na stotinu načina i nikad vas ne iznevjere. Mlada kuharica...
Više
 Masterchef orada na 3 načina
Masterchef orada na 3 načina
Prije 710 dana Čekate li s nestrpljenjem Masterchef 2012., najgledaniji kulinarski show u Hrvata i šire, koji je prošle godine osvojio široko gledateljstvo?...
Više
Mojito za petak
Mojito za petak
Prije 743 dana Pitate se kada je pravo vrijeme za jedan pravi mojito? Petak uvečer, nakon napornog radnog dana, kada vam je već...
Više
 Mate Janković kuhao na prvom Festivalu soli
Mate Janković kuhao na prvom Festivalu soli
Prije 714 dana Bogata polja ninske solane ugostila su mnogobrojne posjetitelje koji su pod okriljem jedinstvenog Festivala soli uživali u gurmanskim specijalitetima spravljenim...
Više
Baba ganoush - namaz od patlidžana i tahinija
Baba ganoush - namaz od patlidžana i tahinija
Prije 744 dana Pod egzotičnim nazivom Baba ganoush krije se osebujan namaz od patlidžana i tahinija karakterističan za bliski istok. Za njegovu pripremu...
Više
U sezoni rajskog povrća
U sezoni rajskog povrća
Prije 743 dana Rajčice su uistinu sezonsko povrće karakteristično za ljetne mjesece. Dolaze u mnogo varijanti; cherry rajčice, šljivar, velike rajčice... U svakom slučaju ne možete...
Više
Panna Cotta s malinama
Panna Cotta s malinama
Prije 744 dana U prijevodu s talijanskog panna cotta znači ˝kuhano vrhnje˝ te predstavlja lagan i osvježavajući desert koji je dušu dao za ljetne sparine. Odlično...
Više
Hrskavi falafeli od slanutka
Hrskavi falafeli od slanutka
Prije 744 dana Falafel je dio svakodnevne kuhinje zemalja bliskog istoka, a izmislili su ga još egipatski beduini. Osim od slanutka,...
Više
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Prije 743 dana Tamnoljubičaste sjajne patlidžane najbolje je konzumirati od kolovoza do listopada. Poznati su po svom karakterističnom gorkastom okusu i spužvastoj teksturi. Kako biste izbjegli...
Više
Rižoto s dagnjama
Rižoto s dagnjama
Prije 752 dana Kad Maja Matus kuha sve odiše morem i punim okusima njegovih plodova, zato i toliko volimo njene recepte. A kad vam se ne...
Više
Šinjorina smokva i Smokvenjak
Šinjorina smokva i Smokvenjak
Prije 772 dana Okus sočnih i zrelih smokvi svakako je jedan od nezaobilaznih utisaka koji će vas uvijek podsjećati na more. Kako biste ga mogli ponijeti...
Više
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Prije 797 dana Maja Matus prilagodila je originalni recept za toskansku pitu te ga obogatila maslinovim uljem, ribizlima i borovnicama. Inspiraciju je našla jedne prigodne nedjelje u...
Više
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Jutro ne mogu zamisliti bez: