Najbolji pekmez od šljiva
Najbolji pekmez od šljiva
Rana je jesen vrijeme šljiva koje su upravo savršeno voće za konzerviranje kroz dulje vrijeme, a ovaj pekmez tako savršeno paše uz kolače, kekse i mlijeko, palačinke. Pekmez je toliko ukusan da nam se često dogodi da umjesto zamišljene jedne ture, zbog apetita ukućana, napravimo dvije ili tri ture.     Koliko dugo može stajati u smočnici? Zaista ne bismo znali reći jer se sve zalihe pouzdano isprazne do prvih dana proljeća.   Upute za izradu pekmeza od šljiva:   1. Za pekmez birajte šljivu bistricu, ali onu sitniju - još je bolje ako u prirodi pronađete divlju šljivu. Mi...
Više

Drugi Zagorski chef je Ivica Žulj iz Termi Jezerčica
Drugi Zagorski chef je Ivica Žulj iz Termi Jezerčica
Prije 718 dana Glavno jelo „Medena priča Zagorja“ i desert „Simfonija zagorskih brega“ Ivici Žulju, chefu restorana Termi Jezerčica, donijeli su pobjedu...
Više
Palačinke nadjevene povrćem i ovčjim sirom
Palačinke nadjevene povrćem i ovčjim sirom
Prije 762 dana Palačinke, pa tko ih ne bi volio? Mogu se pripremiti na stotinu načina i nikad vas ne iznevjere. Mlada kuharica...
Više
 Masterchef orada na 3 načina
Masterchef orada na 3 načina
Prije 728 dana Čekate li s nestrpljenjem Masterchef 2012., najgledaniji kulinarski show u Hrvata i šire, koji je prošle godine osvojio široko gledateljstvo?...
Više
Mojito za petak
Mojito za petak
Prije 761 dana Pitate se kada je pravo vrijeme za jedan pravi mojito? Petak uvečer, nakon napornog radnog dana, kada vam je već...
Više
 Mate Janković kuhao na prvom Festivalu soli
Mate Janković kuhao na prvom Festivalu soli
Prije 732 dana Bogata polja ninske solane ugostila su mnogobrojne posjetitelje koji su pod okriljem jedinstvenog Festivala soli uživali u gurmanskim specijalitetima spravljenim...
Više
Baba ganoush - namaz od patlidžana i tahinija
Baba ganoush - namaz od patlidžana i tahinija
Prije 762 dana Pod egzotičnim nazivom Baba ganoush krije se osebujan namaz od patlidžana i tahinija karakterističan za bliski istok. Za njegovu pripremu...
Više
U sezoni rajskog povrća
U sezoni rajskog povrća
Prije 761 dana Rajčice su uistinu sezonsko povrće karakteristično za ljetne mjesece. Dolaze u mnogo varijanti; cherry rajčice, šljivar, velike rajčice... U svakom slučaju ne možete...
Više
Panna Cotta s malinama
Panna Cotta s malinama
Prije 762 dana U prijevodu s talijanskog panna cotta znači ˝kuhano vrhnje˝ te predstavlja lagan i osvježavajući desert koji je dušu dao za ljetne sparine. Odlično...
Više
Hrskavi falafeli od slanutka
Hrskavi falafeli od slanutka
Prije 762 dana Falafel je dio svakodnevne kuhinje zemalja bliskog istoka, a izmislili su ga još egipatski beduini. Osim od slanutka,...
Više
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Prije 761 dana Tamnoljubičaste sjajne patlidžane najbolje je konzumirati od kolovoza do listopada. Poznati su po svom karakterističnom gorkastom okusu i spužvastoj teksturi. Kako biste izbjegli...
Više
Rižoto s dagnjama
Rižoto s dagnjama
Prije 770 dana Kad Maja Matus kuha sve odiše morem i punim okusima njegovih plodova, zato i toliko volimo njene recepte. A kad vam se ne...
Više
Šinjorina smokva i Smokvenjak
Šinjorina smokva i Smokvenjak
Prije 790 dana Okus sočnih i zrelih smokvi svakako je jedan od nezaobilaznih utisaka koji će vas uvijek podsjećati na more. Kako biste ga mogli ponijeti...
Više
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Prije 815 dana Maja Matus prilagodila je originalni recept za toskansku pitu te ga obogatila maslinovim uljem, ribizlima i borovnicama. Inspiraciju je našla jedne prigodne nedjelje u...
Više
Sirovi namaz a la kravlji sir
Sirovi namaz a la kravlji sir
Prije 832 dana Ukoliko niste sirovojelac, na pomisao da neko vrijeme jedete samo sirovu hranu vjerojatno vam se u glavi stvara slika kako po cijele dane...
Više
 Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama
Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama
Prije 835 dana Maja Matus ove nam je subote spremila zapečenu cvjetaču s kozicama i finim sirevima. Ostale Majine delicije možete pratiti na njenom blogu ...
Više
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Pripremaš li prirodne sokove sam kod kuće?