Domaći zdravi grisini iz kuhinje Maje Kefeček
Domaći zdravi grisini iz kuhinje Maje Kefeček
Slatkim i slanim jelima od brašna velik broj ljudi vrlo teško odolijeva, posebice ako su pekarske delicije pripremljene kod kuće i od zdravih sastojaka. I dok tijekom hladnijeg doba godine lakše udovoljavamo porivu za domaćim kruhom, kiflicama, pogačicama i pecivima svih vrsta, tijekom ljeta nastojimo biti suzdržaniji. S naglaskom na ovom – nastojimo! Jer kad nam dobar recept „padne šaka“, palimo pećnicu i tijekom ljeta! Upravo takve recepte smišlja Maja Kefeček koja je najprije ispekla zanat educirajući se o zdravoj prehrani, a potom svoj kuharski talent i znanje pretočila u dvije kuharice – "...
Više

U sezoni rajskog povrća
U sezoni rajskog povrća
Prije 706 dana Rajčice su uistinu sezonsko povrće karakteristično za ljetne mjesece. Dolaze u mnogo varijanti; cherry rajčice, šljivar, velike rajčice... U svakom slučaju ne možete...
Više
Panna Cotta s malinama
Panna Cotta s malinama
Prije 707 dana U prijevodu s talijanskog panna cotta znači ˝kuhano vrhnje˝ te predstavlja lagan i osvježavajući desert koji je dušu dao za ljetne sparine. Odlično...
Više
Hrskavi falafeli od slanutka
Hrskavi falafeli od slanutka
Prije 707 dana Falafel je dio svakodnevne kuhinje zemalja bliskog istoka, a izmislili su ga još egipatski beduini. Osim od slanutka,...
Više
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Prije 706 dana Tamnoljubičaste sjajne patlidžane najbolje je konzumirati od kolovoza do listopada. Poznati su po svom karakterističnom gorkastom okusu i spužvastoj teksturi. Kako biste izbjegli...
Više
Rižoto s dagnjama
Rižoto s dagnjama
Prije 715 dana Kad Maja Matus kuha sve odiše morem i punim okusima njegovih plodova, zato i toliko volimo njene recepte. A kad vam se ne...
Više
Šinjorina smokva i Smokvenjak
Šinjorina smokva i Smokvenjak
Prije 735 dana Okus sočnih i zrelih smokvi svakako je jedan od nezaobilaznih utisaka koji će vas uvijek podsjećati na more. Kako biste ga mogli ponijeti...
Više
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Prije 760 dana Maja Matus prilagodila je originalni recept za toskansku pitu te ga obogatila maslinovim uljem, ribizlima i borovnicama. Inspiraciju je našla jedne prigodne nedjelje u...
Više
Sirovi namaz a la kravlji sir
Sirovi namaz a la kravlji sir
Prije 777 dana Ukoliko niste sirovojelac, na pomisao da neko vrijeme jedete samo sirovu hranu vjerojatno vam se u glavi stvara slika kako po cijele dane...
Više
 Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama
Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama
Prije 780 dana Maja Matus ove nam je subote spremila zapečenu cvjetaču s kozicama i finim sirevima. Ostale Majine delicije možete pratiti na njenom blogu ...
Više
 Juha od mladog graška i pinjola
Juha od mladog graška i pinjola
Prije 780 dana Napokon nam je počela sezona svježeg povrća i voća, a bakin vrt u punom je cvatu. Nema ništa bolje od mladog graška! I ne...
Više
Tri recepta za Zdrave gušte
Tri recepta za Zdrave gušte
Prije 782 dana Kako tostirati sjemenke, čemu služe zdrave grickalice, u kojim prigodama koristiti agavin prirodni zaslađivač te koje su dobrobiti lanenog ulja samo su neka...
Više
 Najbolji cheesecake na svijetu
Najbolji cheesecake na svijetu
Prije 785 dana Kombinacija okusa cheesecake-a munjevitom brzinom osvojila je svijet - čak i oni koji ne znaju engleski znaju što je cheesecake. Jednostavno se priprema,...
Više
 Pita s koprivom i bademima
Pita s koprivom i bademima
Prije 785 dana O koprivama ste već imali priliku sve pročitati, a sada je vrijeme da je i okusite u ukusnoj...
Više
Uživajte u bazgi na tri načina!
Uživajte u bazgi na tri načina!
Prije 792 dana Idealno je vrijeme branje bazge. Crna bazga (Sambucus nigra) cvate od travnja do lipnja i upravo u ovo doba širi svoje opojne mirise...
Više
 Presnac - tradicionalni kolač s otoka Krka
Presnac - tradicionalni kolač s otoka Krka
Prije 799 dana Presnac je tradicionalni desert kvarnerskog kraja koji se priprema od ovčjeg sira i tijesta. Tradicionalno se na tom području radi u doba fašnika,...
Više
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Kozmetički proizvodi