Krumpir u kori s nadjevom od tune
Krumpir u kori s nadjevom od tune
Krumpir se danas priprema na različite načine – prženjem, kuhanjem, na salatu... Ali jeste li ga ikada jeli pečenog u kori s ukusnim nadjevima na vrhu? Ako niste, svakako biste trebali probati, a savršen recept za ovu jednostavnu verziju londonskog fast food jela nude vam vaši Kuhari.com i Dunja Gulin. Potrebni sastojci za 2 osobe: - 3x 80 g tune Rio Mare (natur, ne u ulju) - 1/4 šalice namočenih indijskih oraščića - maslinovo ulje - sok limuna - sol, papar - 1/4 žličice suhog bosiljka - 6 većih krumpira...
Više

Pita od bundeve za Noć vještica
Pita od bundeve za Noć vještica
Prije 722 dana Uživali vi ili ne u Noći vještica, osmišljavali mjesecima svoj kostim i šminku ili smatrali Noć vještica još jednom...
Više
Pečena hokaido bundeva s parmezanom
Pečena hokaido bundeva s parmezanom
Prije 743 dana Sočne i zrele žute bundeve svakako su jedan od simbola jeseni. Međutim, ovog puta otputovali smo malo u Japan kako...
Više
Odaberite savršeno vino uz savršeno jelo
Odaberite savršeno vino uz savršeno jelo
Prije 728 dana Odabir dobrog i kvalitetnog vina više nije muška stvar ili stvar nekakvog prestiža. To je danas sve...
Više
Video: Zdrava i zasitna vege Cezar salata
Video: Zdrava i zasitna vege Cezar salata
Prije 801 dana Ovaj tjedan počnite s nečim laganim i osvježavajućim, a opet dovoljno hranjivim da vas opskrbi s pregršt energije. Kuharica Dunja...
Više
Svježi vrganji s preljevom od peršina
Svježi vrganji s preljevom od peršina
Prije 743 dana Protekli topliji jesenski dani bili su idealni za branje gljiva kojih je bilo u izobilju. Tako su se mnogi od...
Više
Drugi Zagorski chef je Ivica Žulj iz Termi Jezerčica
Drugi Zagorski chef je Ivica Žulj iz Termi Jezerčica
Prije 750 dana Glavno jelo „Medena priča Zagorja“ i desert „Simfonija zagorskih brega“ Ivici Žulju, chefu restorana Termi Jezerčica, donijeli su pobjedu...
Više
Palačinke nadjevene povrćem i ovčjim sirom
Palačinke nadjevene povrćem i ovčjim sirom
Prije 794 dana Palačinke, pa tko ih ne bi volio? Mogu se pripremiti na stotinu načina i nikad vas ne iznevjere. Mlada kuharica...
Više
 Masterchef orada na 3 načina
Masterchef orada na 3 načina
Prije 760 dana Čekate li s nestrpljenjem Masterchef 2012., najgledaniji kulinarski show u Hrvata i šire, koji je prošle godine osvojio široko gledateljstvo?...
Više
Mojito za petak
Mojito za petak
Prije 793 dana Pitate se kada je pravo vrijeme za jedan pravi mojito? Petak uvečer, nakon napornog radnog dana, kada vam je već...
Više
 Mate Janković kuhao na prvom Festivalu soli
Mate Janković kuhao na prvom Festivalu soli
Prije 764 dana Bogata polja ninske solane ugostila su mnogobrojne posjetitelje koji su pod okriljem jedinstvenog Festivala soli uživali u gurmanskim specijalitetima spravljenim...
Više
Baba ganoush - namaz od patlidžana i tahinija
Baba ganoush - namaz od patlidžana i tahinija
Prije 794 dana Pod egzotičnim nazivom Baba ganoush krije se osebujan namaz od patlidžana i tahinija karakterističan za bliski istok. Za njegovu pripremu...
Više
U sezoni rajskog povrća
U sezoni rajskog povrća
Prije 793 dana Rajčice su uistinu sezonsko povrće karakteristično za ljetne mjesece. Dolaze u mnogo varijanti; cherry rajčice, šljivar, velike rajčice... U svakom slučaju ne možete...
Više
Panna Cotta s malinama
Panna Cotta s malinama
Prije 794 dana U prijevodu s talijanskog panna cotta znači ˝kuhano vrhnje˝ te predstavlja lagan i osvježavajući desert koji je dušu dao za ljetne sparine. Odlično...
Više
Hrskavi falafeli od slanutka
Hrskavi falafeli od slanutka
Prije 794 dana Falafel je dio svakodnevne kuhinje zemalja bliskog istoka, a izmislili su ga još egipatski beduini. Osim od slanutka,...
Više
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Prije 793 dana Tamnoljubičaste sjajne patlidžane najbolje je konzumirati od kolovoza do listopada. Poznati su po svom karakterističnom gorkastom okusu i spužvastoj teksturi. Kako biste izbjegli...
Više
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Koja sladila koristim?