Unesite zadovoljstvo u svoju kuhinju i otputujte u London
Posjetite Istru i Dane istarskih šparuga
Posjetite Istru i Dane istarskih šparuga
Tradicija pripremanja šparuge na području Istre duga je tisućama godina, a u antičko doba ta se samonikla biljka smatrala hranom careva i kraljeva. Vremena su se, srećom promijenila, pa je danas njezin jedinstveni okus dostupan svima koji do 15. svibnja posjete jedan od 27 restorana i konoba Sjeverozapadne Istre, uključenih u devete Dane istarskih šparuga. Na današnjem predstavljanju manifestacije Dana istarskih šparuga sudjelovali su chef Mate Kijo Jelovac iz bujske konobe Pjero, Hrvoje Krnjević u ime Vina Cattunar iz Brtonigle i Zoran Gregorović kao predstavnik Ulja Zigante iz Buja. Prisutni su imali prilike kušati ...
Više

 Masterchef orada na 3 načina
Masterchef orada na 3 načina
Prije 939 dana Čekate li s nestrpljenjem Masterchef 2012., najgledaniji kulinarski show u Hrvata i šire, koji je prošle godine osvojio široko gledateljstvo?...
Više
Mojito za petak
Mojito za petak
Prije 972 dana Pitate se kada je pravo vrijeme za jedan pravi mojito? Petak uvečer, nakon napornog radnog dana, kada vam je već...
Više
 Mate Janković kuhao na prvom Festivalu soli
Mate Janković kuhao na prvom Festivalu soli
Prije 943 dana Bogata polja ninske solane ugostila su mnogobrojne posjetitelje koji su pod okriljem jedinstvenog Festivala soli uživali u gurmanskim specijalitetima spravljenim...
Više
Baba ganoush - namaz od patlidžana i tahinija
Baba ganoush - namaz od patlidžana i tahinija
Prije 973 dana Pod egzotičnim nazivom Baba ganoush krije se osebujan namaz od patlidžana i tahinija karakterističan za bliski istok. Za njegovu pripremu...
Više
U sezoni rajskog povrća
U sezoni rajskog povrća
Prije 972 dana Rajčice su uistinu sezonsko povrće karakteristično za ljetne mjesece. Dolaze u mnogo varijanti; cherry rajčice, šljivar, velike rajčice... U svakom slučaju ne možete...
Više
Panna Cotta s malinama
Panna Cotta s malinama
Prije 973 dana U prijevodu s talijanskog panna cotta znači ˝kuhano vrhnje˝ te predstavlja lagan i osvježavajući desert koji je dušu dao za ljetne sparine. Odlično...
Više
Hrskavi falafeli od slanutka
Hrskavi falafeli od slanutka
Prije 973 dana Falafel je dio svakodnevne kuhinje zemalja bliskog istoka, a izmislili su ga još egipatski beduini. Osim od slanutka,...
Više
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Zapečeni patlidžani s parmezanom
Prije 972 dana Tamnoljubičaste sjajne patlidžane najbolje je konzumirati od kolovoza do listopada. Poznati su po svom karakterističnom gorkastom okusu i spužvastoj teksturi. Kako biste izbjegli...
Više
Rižoto s dagnjama
Rižoto s dagnjama
Prije 981 dana Kad Maja Matus kuha sve odiše morem i punim okusima njegovih plodova, zato i toliko volimo njene recepte. A kad vam se ne...
Više
Šinjorina smokva i Smokvenjak
Šinjorina smokva i Smokvenjak
Prije 1001 dana Okus sočnih i zrelih smokvi svakako je jedan od nezaobilaznih utisaka koji će vas uvijek podsjećati na more. Kako biste ga mogli ponijeti...
Više
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Toskanska pita s borovnicama i crvenim ribizlom
Prije 1026 dana Maja Matus prilagodila je originalni recept za toskansku pitu te ga obogatila maslinovim uljem, ribizlima i borovnicama. Inspiraciju je našla jedne prigodne nedjelje u...
Više
Sirovi namaz a la kravlji sir
Sirovi namaz a la kravlji sir
Prije 1043 dana Ukoliko niste sirovojelac, na pomisao da neko vrijeme jedete samo sirovu hranu vjerojatno vam se u glavi stvara slika kako po cijele dane...
Više
 Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama
Zapečena cvjetača sa šparogama i kozicama
Prije 1046 dana Maja Matus ove nam je subote spremila zapečenu cvjetaču s kozicama i finim sirevima. Ostale Majine delicije možete pratiti na njenom blogu ...
Više
 Juha od mladog graška i pinjola
Juha od mladog graška i pinjola
Prije 1046 dana Napokon nam je počela sezona svježeg povrća i voća, a bakin vrt u punom je cvatu. Nema ništa bolje od mladog graška! I ne...
Više
 Domaći džem od jagoda
Domaći džem od jagoda
Prije 1044 dana Slasne, crvene plodove nećete još dugo moći gledati na tržnicama jer im sezona polako izmiče. Kako biste i nakon sezone jagoda mogli uživati...
Više
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Pripremaš li prirodne sokove sam kod kuće?