Zašto je dobro jesti ribu?
Zašto je dobro jesti ribu?
Naša se vrsta već tisućljećima hrani ribom i plodovima mora. Štoviše, cijele su nacije othranjene na hrani iz mora. Riba se lovi i jede još od razdoblja prapovijesti, a najstarija zabilješka o ribi kao hrani Homo sapiensa stara je preko 380 000 godina. Ribu su izuzetno cijenili i stari narodi, Egipćani, Kinezi i Rimljani. Naklonjenost starih Kineza prema ribi dokumentirana najstarijim ribljim receptom ­ - mariniranom i začinjenom šaranu, koji potječe iz 1300. godine prije Krista. Naklonjenost starih Rimljana dokumentirana je pak podatkom o vrtoglavom iznosu koji je na aukciji izdvojen za ribu, a koji još...
Više

Svi putevi vodili su na 3. festival soli Solane Nin
Svi putevi vodili su na 3. festival soli Solane Nin
Prije 20 dana Treći festival soli Solane Nin održao se 07. kolovoza 2014. godine. Ove godine festival su obilježila sjećanja na slana rimska vremenima...
Više
Serotonin - imate li ga dovoljno?
Serotonin - imate li ga dovoljno?
Prije 67 dana Serotonin ili kako ga neki nazivaju - hormon sreće, ponaša se u tijelu kao neurotransmiter, prenosi živčane impulse u mozak. Nalazi...
Više
Balansirajte pH vrijednost u svom tijelu
Balansirajte pH vrijednost u svom tijelu
Prije 68 dana Ako vas muči glavobolja, umor i bol u zglobovima, vrijeme je da se pobrinete za pH vrijednost i povisite...
Više
Vegetarijanac si? Uoči na vrijeme nedostatak vitamina B12
Vegetarijanac si? Uoči na vrijeme nedostatak vitamina B12
Prije 68 dana Osam vitamina koji pripadaju u B – kompleks grupu, pomažu vašem tijelu pretvoriti ugljikohidrate u glukozu, putuju po tijelu i osnažuju...
Više
Sve prednosti himalajske soli
Sve prednosti himalajske soli
Prije 87 dana Himalajska sol naziva se još i ružičastom soli zbog svoje blijedo ružičaste boje. Sol je prirodna, najčešće se vadi...
Više
Sve tajne dobrog steaka
Sve tajne dobrog steaka
Prije 79 dana Leona Paraminski i Marko Lušić su se 'primili kuhače' pa čak i flambiranja steakova kako bi povodom lansiranja novog...
Više
Top 5 biljnih proteina
Top 5 biljnih proteina
Prije 87 dana Kvalitetne izvore proteina nije teško pronaći, a većina njih životinjskog je porijekla. No, postoje i biljke veoma bogate proteinima i blagodatima...
Više
Istina o maslinovom ulju
Istina o maslinovom ulju
Prije 107 dana Sve blagodati maslinovog ulja, inače uobičajene komponente mediteranske kuhinje, donosi knjiga "Truth in Olive Oil" dr. Mary Flynn. Maslinovo ulje...
Više
Kurkuma – što o zlatnom začinu kaže znanost?
Kurkuma – što o zlatnom začinu kaže znanost?
Prije 107 dana Tradicionalna začinska i ljekovita biljka, kurkuma (Curcuma longa), lista lancetastog oblika i prekrasnih žutih cvjetova, porijeklom iz jugoistočne Azije kultivira se...
Više
Šest namirnica koje stručnjaci nikada ne bi konzumirali
Šest namirnica koje stručnjaci nikada ne bi konzumirali
Prije 125 dana Nutricionisti uz pomoć stručnjaka iz različitih znanstvenih područja odlučili su svjetlu dana izložiti namirnice prepune toksina i kemikalija te predlažu jednostavne...
Više
Jedi lan - gubi kilograme
Jedi lan - gubi kilograme
Prije 107 dana Lan je jedna od najstarijih i najzanimljivijih kultiviranih biljaka. Njezine pogodnosti prepoznali su još drevni Egipćani pa ne čudi što se...
Više
9 razloga zbog kojih biste trebali jesti više ribe
9 razloga zbog kojih biste trebali jesti više ribe
Prije 125 dana Riba je jedna od najvažnijih namirnica koje pomažu u očuvanju zdravlja i vitalnosti organizma. Sadrži dvije važne omega-3 masne kiseline koje...
Više
Hrana kao gorivo na radnom mjestu
Hrana kao gorivo na radnom mjestu
Prije 142 dana Ono je doba dana u kojem vam misli počinju lebdjeti. Hvata vas letargija, oči vam se cakle, a glava opasno hrli...
Više
Kavu je ipak dobro piti
Kavu je ipak dobro piti
Prije 142 dana Ukoliko ne možete započeti dan bez šalice kave, a svi vam uporno tvrde kako ćete time samo naštetiti svome...
Više
Omastite brk bez straha
Omastite brk bez straha
Prije 142 dana Vrijeme je da omastite brk i to bez grižnje savjesti jer znanstvenici poručuju –  nema poveznice između unosa zasićenih...
Više
Kolumne
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu u rubrici Vaš kutak
pogledaj sve
Naturala Anketa

Pripremaš li prirodne sokove sam kod kuće?