Advertisement
Ispunjen život

Postanite kraljica svog života

Drage žene, vratite se na tron - kamo i pripadate!

 Postanite kraljica svog života

 ˝Ogledalce, ogledalce, tko je najljepša žena na svijetu?˝ Ogledalo odgovara: ˝Niska si, debela, stara i naborana, pa to nikako ne možeš biti ti!˝

Budite iskrene, sve smo se barem jednom pogledale u ogledalo postavljajući neku verziju ovog pitanja i dobile sličan odgovor ogledala. Ne bi li najljepši poklon od nas samih bio kad bismo vjerovale da smo prekrasne bez obzira na godine, težinu ili okolnosti u kojima se nalazimo. Ljepota dolazi iznutra.

Kraljica svog života, bestseller je autorica Kathy Kinney i Cindy Ratzlaff , vodič, namijenjen odraslim ženama da konačno postignu ili vrate osjećaj sreće u svoje živote. Nema boljeg vremena nego odmah sad da počnete cijeniti to što ste savršene baš takve kakve jeste. Izvanredne žene i više nego spremne da postanu kraljice! Pratite ovih 10 velikih koraka koji će vas smjestiti na tron kao kraljicu svog života. Što čekamo?

10. Napustiti strah i loše navike

Napustite misli ili navike iz prve polovice svog života koje vam jednostavno više ne odgovaraju. 

Otklonite strah da se nećete svidjeti nekome, suočite se s njime i nasmijte mu se u lice. Osim toga, ako se i ne svidite nekome, to je samo nečije mišljenje i ne mijenja činjenicu da vi doista jeste posebni.

Uz to, prestanite se mučiti nošenjem tankih visokih peta koje uzrokuju grčeve i bol koja se širi cijelom kralježnicom. Život je prekratak da biste teturale uokolo kao kakve pripite gejše.

9. Prepoznati i zadržati svoje adute

Što vam se zbilja sviđa na vama?

Prepoznajte svoje adute i zadržite one koji još uvijek rade za vas. Ovo je pomalo težak zadatak jer smo uvijek mislili da za mile djevojke nije primjereno hvaliti se i privlačiti pozornost na sebe. Nije li tužno što se i pred sobom sramimo priznati da se nekom dijelu sebe zbilja divimo?

Dobar smisao za humor je svakako adut kojeg želite zadržati. Kad vam život da limun, napravite od njega limunadu. Primjerice, hodate ulicom lijepo dotjerane, u novoj odjeći i odjednom se spotaknete i padnete u prljavštinu. Hoćete li plakati ili se nasmijati? Budite tip žene koji će se nasmijati do suza, zajedno sa svjedocima tog nemilog događaja.

8. Pokažite svoju ljepotu i moć

Zauvijek završite rat s ogledalom. 

Najčešće u svom odrazu u ogledalu obično tražimo samo mane. Sjećate se što se desilo u Snjeguljici kad je ogledalce saopćilo kraljici da nije najljepša? Dobila je slom živaca. Počnite vjerovati da je svatko od nas jedinstveno remek djelo – savršeno baš takvo kakvo jest.

Idući put kad se pogledate u ogledalo, zagledajte si u oči i recite glasno da ste savršeni. Na početku će vam biti smiješno ali ćete s vremenom zbilja početi vjerovat u sebe i crpiti iz toga svoju moć.

7. Birajte riječi

 Riječi koje koristimo kada pričamo sa sobom, i o sebi, vrlo su važne. 

Jeste li ikada pogriješili i čuli svoj unutarnji glas kako vam govori: ˝Ti si takva glupača! Gdje ti je bila glava?˝ Ironično je što nekome drugome ne biste dopustili da nas naziva glupačom, zašto to dopuštate samoj sebi?

Na taj način dopuštamo da negativni unutarnji glas narušava naše samopouzdanje. Taj problem se rješava ovako - naredite svom negativnom unutarnjem glasu poput kraljice: ˝Ako nemaš nešto pozitivno za reći, onda radije šuti!˝

Nakon toga potražite svoj pozitivni unutarnji glas koji vam govori da plešete, pjevate i dobro se zabavljate, poslušajte ga!

6. Divite se samoj sebi

Cijenite to što ste postale, divite se samoj sebi.

Zamislite kako stojite na vrhu planine jednog prekrasnog vedrog dana. Pogledajte dolje i pratite dugi put kojeg ste prošle da biste došle na vrh. Ponekad je bilo teško i nepredvidivo, možda ste koji put i zalutali, ali sada ste tu – na vrhu. I to je zbilja vrijedno divljenja. Svaka lekcija koju ste naučile na teži način, svaki uspjeh, svaki pad – sve je to tu na vašem putu, sve to vas je oblikovalo. Uzmite trenutak na vrhu te planine i recite sebi: ˝Ja sam vrijedna divljenja i cijenim sve što jesam.˝

5. Izgradite i održavajte prijateljstva

Sreća je veća, a i tuga se lakše podnosi kad ju možete podijeliti s prijateljima.

Svaka žena treba barem jednog dobrog prijatelja ili prijateljicu da kad postavite pitanje: ˝I, kako mi ide?˝, znate da ćete dobiti iskren odgovor jer ta osoba želi sve najbolje za vas. Da biste imali dobre prijatelje, prije svega i vi morate biti dobra prijateljica. Prijateljstvo se mora održavati kao i svaka druga veza. Važno je obostrano podupiranje i razumijevanje. Kad nemate hrabrosti učiniti nešto dobro za vas, pravi prijatelj će vas potaknuti da to i ostvarite.

4. Odredite stroge granice 

Govorite ono što mislite i mislite ono što govorite. 

Konstantnim pristajanjem na nešto što vam nije po volji, a od vas se očekuje, štetite najviše samoj sebi. Osjećajte slobodu da odbijete nešto, bez grižnje savjeti. Radite stvari koje zbilja radite sa srcem. Uzmite vrijeme za sebe i vježbajte reći NE.

Znamo da to ponekad može biti teško, ali evo male pomoći. Kad vas netko pita da napravite nešto, odgovorite: ˝Hmm, javit ću ti se kad razmislim.˝ Na taj način ćete kupiti vrijeme da razmislite želite li zbilja to i imate li vremena. Nije bitno je li odgovor pozitivan ili negativan, bitno je samo da je iskren.

3. Recept za sreću

Naučite jednostavan trik kako da konačno postanete sretni.

Loša vijest je što nismo rođeni s receptom za vječnu sreću. Sreća je vještina koju moramo savladati i zatim koristiti. Dobra vijest je što je to poput vožnje bicikla, kad jednom naučiš znaš za cijeli život. Sreća je svuda oko nas, najviše u malim stvarima – samo to moramo osvijestiti. Ujutro možete biti sretni što ste se probudili, kad perete zube prije spavanja budite sretni što imate zube za četkanje. Drugim riječima, nađite razlog za sreću u svemu što radite. Učvrstite te mišiće za smijanje, njegovim čestim prakticiranjem.

2. Odlučno smjestite krunu na svoju glavu

 Pa vi ste kraljica!

Kako biste postali kraljicom, morate organizirati zabavu. Ne možete pogriješiti, ta to je vaša zabava, organizirajte ju kako god vi hoćete.

Ipak, povodom svoje inauguracije neke stvari se ne mogu zaobići:

1. Ustanite i objavite svima da ste postali kraljica svog života
2. Učinite to pred svojim prijateljima i dajte im priliku da i oni učine to za sebe
3. Jedite tortu
(nije obavezno, ali zašto ne)

Možete imati ovakvu proslavu koliko god puta želite, jedino možete pogriješiti ako ju uopće ne održite.

1. Šalji dalje

Omogući i drugim ženama da nađu svoju snagu.

Sad kad ste službeno postale kraljice, kako bi učvrstile svoju moć – pomozite i drugim ženama da ponovno ožive kraljicu u sebi. Podijelite s drugima kako ste pronašli sreću i vratili svoju moć.
Zapravo, istina je da ste oduvijek bili kraljica svog života, samo smo vas trebali podsjetiti da vidite ono najbolje u sebi. Dobar osjećaj, zar ne?

 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se