Zdravo i fino

Pivski kruh by Marina - kruh od konoplje iz vaše kuhinje

Dodatak brašna od konolje i konopljinih sjemenki će svakodnevnu namirnicu poput kruha pretvoriti u hrskavu poslasticu

Pivski kruh by Marina - kruh od konoplje iz vaše kuhinje

Čini vam se da je pečenje kruha kod kuće prevelika gnjavaža? Ne mora biti tako - domaći kruh kakav su radile naše mame i bake nije nemoguća misija. Osim toga, uvijek se možete poigrati sa sastojcima i napraviti kruh baš po vašem guštu, a ja sam za čitatelje Naturale napravila kruh od konoplje kojega uvijek radim s guštom.

Maja Kefeček je osoba zaslužna za to što sam se uhvatila u koštac s jedinim dijelom kuhanja u kojem nisam bila baš doma, a to su kruh i tijesta. Jer, moja mama je to radila savršeno i sad kad je već dugo nema, a ja sam i sama majka, zahvaljujući Maji, odvažila sam se na razvlačenja tijesta za pizzu, pečenje kruha, focaccia, chapati kruha, peciva...

Slijedila sam malo modificirani recept Maje Kefeček iz njezine knjižice "Kruh i pecivo"  u izdanju Makronove pa predstavljam Kruh od konoplje - u mojoj izvedbi.

Pivski kruh by Marina 

Suhi sastojci:
- 450 gr polubijelog T-850 brašna
- 50 gr  konopljinog brašna
- 2 žlice praška za pecivo bez aluminija
- 1 žlica ekološke soli 

Pivski kruh by Marina - kruh od konoplje iz vaše kuhinje

Mokri sastojci:
- 300 ml mineralne vode ili pive
- 150 ml sojinog ili zobenog mlijeka
- 4 žlice sjemenki po izboru - ali cjelovite konopljine obavezno koje, uz brašno od konoplje, daju orašastu i hrskavu notu kruhu.

Priprema

Odvojeno pomiješati suhe, odvojeno mokre sastojke. Sjemenke obavezno staviti u tekućinu pa onda spojiti sa suhim sastojcima. Ne miješati previše, izliti u nauljeni kalup. Peći na unaprijed zagrijanoj pećnici na 200 C oko 45-55 minuta.

Pivski kruh by Marina - kruh od konoplje iz vaše kuhinje

www.konoplja.co


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.