Zdravo i fino

Pita od bundeve za Noć vještica (ili za neku drugu noć kada vam se jede nešto slatko)

Zasladite se – uopće nije važno slavite li Noć vještica ili ne

Pita od bundeve za Noć vještica (ili za neku drugu noć kada vam se jede nešto slatko)

Uživali vi ili ne u Noći vještica, osmišljavali mjesecima svoj kostim i šminku ili smatrali Noć vještica još jednom zapadnom izmišljotinom – vjerujemo da nas nećete odbiti ako vas zasladimo komadićem pite! Samo smo za vas ispekli neodoljivu Pumpkin pie!  

Priprema tijesta

Potrebni sastojci:

250 g maslaca

150 g smeđeg šećera u prahu 

malo soli

75 g brašna

3 žumanjka

3 žlice hladne vode ili hladnog mlijeka

½ praška za pecivo 

Priprema:

Omekšali maslac izmiksati sa šećerom i umiješati brašno, žumanjke i hladnu vodu te miješati dok se ne pretvori u kompaktnu smjesu za pitu. Stavite tijesto u frižider na 1-2 sata i potom ga razvaljajte i stavite u pleh za pite. Pecite ga 10 minuta na 180°C, izvadite i na njega stavite filu za pitu. 

Priprema file

Potrebni sastojci:

2 šalice pirea od bundeve

500 ml vrhnja za kuhanje

3 veća jaja

2/3 šalice smeđeg šećera

1 i ½ žličica mljevenog cimeta

½ žličice soli

½ žličice praška đumbira

½ žličice praška muškatnog oraščića

½ žličice mljevenih klinčića 

Priprema:

Bundevu prethodno ispecite u pećnici, odvojite meso i izmiksajte u multipraktiku do fine konzistencije. Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte im pire od bundeve, vrhnje za kuhanje i sve ostale začine te stavite filu na tijesto koje ste prethodno pekli nekih 10-tak minuta. Pecite dalje s filom na 170°C 50 minuta. 

 

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.