Zdravo i fino

Pesto do bosiljka Jamieja Olivera

Ovaj mediteranski, niskokalorični umak proizašao iz Jamiejeve kuhinje poslužit će kao odličan prilog uz tjesteninu ili kao ukusan umak uz ribu

Pesto do bosiljka Jamieja Olivera

Kada uz neki recept stoji ime Jamieja Olivera, njegova izvrsnost nikada nije upitna. Njegovo dinamično kuhanje uvijek iznjedri odlične recepte, a jedan od njih je i ovaj pesto od bosiljka. Pesto je zapravo talijanski umak koji se spravlja od bosiljka s dodatkom maslinovog ulja i začina. Prema Jamiejevom receptu, pesto je zelene boje, no u nekim talijanskim regijama taj je umak crveni. Najčešće se koristi kao dodatak tjesteninama, ali dodaje se i u juhe te kao namaz za kruh.

Pesto je doista odličan izbor uz razna jela, a u prilog mu idu i podaci da sadrži samo 153 kalorije po porciji te samo 0.3 g šećera i 14.4 g masnoća.

Sastojci:
- 1 češanj češnjaka
- morska sol
- svježe mljeveni crni papar
- veći svežanj bosiljka
- 50 g pinjola
- 3 čajne žličice djevičanskog maslinovog ulja
- 50 g parmezana
 

Pesto do bosiljka Jamieja Olivera

Priprema:
Izmrvite češnjak u mužaru i dodajte sol. Dodajte bosiljak i pinjole te grublje istucite da dobijete pastu. Umiješajte i maslinovo ulje, nakon toga i parmezan te sve zajedno dobro sjedinite. Ako želite da umak bude rjeđi, dodajte malo vode. Tucite sastojke sve dok ne dobijete fini umak. Dodajte još soli i papra ako je potrebno. Umak možete poslužiti uz meso, ribu ili ga jednostavno preliti preko tjestenine.


Izvor: www.jamieoliver.com

 


 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se