Advertisement
Događanja

Pazi što jedeš

Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti

Pazi što jedeš

„Pazi što jedeš - Tradicijskom hranom protiv suvremenih bolesti“ manifestacija je kojom će se Etnografski muzej Istre pridružiti obilježavanju Svjetskog dana šećerne bolesti. Manifestacija će se održati u Pazinu, 19. studenog 2011. godine od 10 do 16 h. 

Projekt je zamišljen kao suradnja između Dijabetičke udruge Istarske županije, Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, Etnografskog muzeja Istre i Udruge ekoloških proizvođača - Istarski eko proizvod, u želji za podizanjem svijesti šire javnosti o zdravoj prehrani u smislu prevencije protiv bolesti današnjice i pridonošenju senzibilizaciji društva prema osobama sa dijabetesom.
 
Manifestacija će se sastojati od dva segmenta:
a) stručna predavanja 
 
10:00 – 10:20 – Katja Dumić, dr. med., Klinika za pedijatriju, KBC "Sestre milosrdnice", Zavod za medicinsku genetiku, endokrinologiju i dijabeteoogiju: "Šećerna bolest i tradicionalna prehrana?"
10:30 – 10:50 – mr.sc. Vlasta Radoičić, dip.ing. prehrambene tehnologije - savjetnica za ekološku proizvodnju i predsjednica udruge BIO ISTRA: "FUNKCIONALNA HRANA - ekološki proizvod za prevenciju zdravlja" 
11:00 – svečano otvorenje manifestacije
11:30 – 11:50 – bio&bio – „Prirodna prehrana i prirodni dodaci prehrani“
11:50 – 12:10 – Schneekoppe - predavanje i prezentacija "Zdravo kuhanje"
12:10 – 12:30 – Nenad Kuftić, predsjednik Udruge Istarski eko proizvod
12:30 – 12:50 – mr.sc. Tanja Kocković Zaborski, Etnografski muzej Istre: „Tradicijska hrana i suvremene bolesti“
 
 b) sajam 
• sajam ekoloških proizvoda 
• predstavljanje zdrave čokolade „A due“, Pula - domaće ručno rađena čokolade bez kemijskih dodataka, aroma i emulgatora, zaslađena stevijom
• Srednja škola Mate Balote, Poreč 
• Turističko–ugostiteljska škola, Poreč
• Udruga za promicanje ekološke kreativnosti i stvaralaštva 5R, Pazin
• besplatno mjerenje šećera u krvi i savjetovanje - Istarski domovi zdravlja - Ispostava Pazin - patronaža
• nagradna igra za posjetitelje – nagradni 'zdravi paketi' ekoloških proizvoda i muzejskih suvenira
 
Voditeljica projekta: 
mr. sc. Tanja Kocković Zaborski
Kustos
 
Etnografski muzej Istre
mob: 091/537-536-1
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.
  • Pazi što jedeš- komentira andrea andrea
    Vanja - slažem se potpuno i izuzetno mi je drago da smo toj vrijednoj manifestaciji i medijski pokrovitelji:)
  • Pazi što jedeš- komentira vanja5543 vanja5543
    Bravoo! Super da se takva manifestacija događa u Pazinu! Današnji na?in prehrane, posebno u Hrvatskoj, ne stoji baš najbolje. Sve više je pretile djece, sve više je nezdravih proizvoda u supermarketima i na kraju ljudi neznaju što bi jeli, nego radi manjka vremena kupe bilo što da utaže glad. Mislim da su informiranje i edukacija o pravilnoj prehrani jako, jako bitni. Zato je važno kroz takve manifestacije uklju?iti i umrežiti što više dionika! Što se više zna o na?inu kako se pravilno hraniti, može se i primjeniti te tako sprije?iti mnoge bolesti. Pohvale inicijatoru i organizatoru ove ideje! I nek ih bude što više!!

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se