Zdravo i fino

Pavlova torta s malinama za ljetno osvježenje

Počastite se jednostavnim i finim voćnim desertom, prepunim prhke i ukusne kreme k'o stvorenim za ljeto...

Jedna od najfinijih torti koja se radi s beze korom podrijetlo vuče iz Australije, a prema nekim izvorima posvećena je legendarnoj balerini Ani Pavlovoj te savršeno oslikava njezinu neponovljivu gracioznost i nježnu pojavu. Postoji niz varijacija ovoga deserta, a Darija Mužinić s portala Kuhari.com, u ovom videu pokazuje kako napraviti Pavlovu s malinama. Točne omjere sastojaka pronađite na linku.

 

Priprema
 
- Zagrijati pećnicu na 130 stupnjeva.
- Na papiru za pečenje nacrtati krug promjera 20 cm.
- Prvo lagano istući bjelanjke, a zatim početi dodavati šećer u prahu žlicu po žlicu i tući dok se sasvim ne poveže s bjelanjcima. Ovo se provjerava tako da uzmemo malo smjese između prstiju, mora biti glatko.
- Kad je smjesa glatka, umiješati kukuruzni škrob, ocat i ekstrakt vanilije.
- Smjesu rasporediti na papir za pečenje unutar nacrtanog kruga tako da u sredini ostane plitka udubina.
- Peče se sat vremena, možda koju minutu više. Ostavi se hladiti u isključenoj pećnici s odškrinutim vratima.
- U međuvremenu, istući slatko vrhnje s malo šećera (po želji) u šlag.
- Kad je “tijesto” ohlađeno, u udubinu staviti šlag i na njega maline.
 
 
 
Dobar tek žele vam
Pavlova torta s malinama za ljetno osvježenje
 
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.