Zdravo i fino

Pašteta od tune

VIDEO: Osvježavajuća i lagana pašteta od tune Đure Rapaića

Neovisno o tome jeste li amater ili pravi profesionalac u kuhinji, uz pomoć portala Kuhari.com možete napraviti mnoga ukusna jela. Za ove vruće, ljetne dane odabrali smo laganu, osvježavajuću i zdravu paštetu od tune koja se, prema receptu kuhara Đure Rapaića, već nakon 15 minuta pripreme može naći na vašem stolu.

Sastojci:

Za 4 osobe potrebno je:

- 2 konzerve tune
- malo topivog sira
- 40 g maslaca
- 1 žličica senfa
- 2 kisela krastavca
- 5-6 kapara
- 1 češanj češnjaka
- 3 žlice majoneze
- malo maslinovog ulja
- malo peršina
- malo soli
- malo papra
- malo limuna

Priprema:

Tunu iz konzerve, ocijeđenu od ulja, pomiješajte s trokutom topljivog sira i malo maslaca.

Usto dodajte senf, sitno nasjeckane kisele krastavace, kaparu, sitno nasjeckani češnjak, majonezu, maslinovo ulja, sjeckani peršin te sve začinite uz malo soli, papra i limunovog soka.

Sve sastojke ujedinite i usitnite štapnim mikserom. Ako vam dobivena smjesa ispadne pregusta, razrijedite je s maslinovim uljem ili majonezom.

Kada dobijete željenu gustoću, vaša pašteta je gotova, a prije serviranja potrebno ju je dobro rashladiti u hladnjaku.

Kako bi vaša pašeta bila još ukusnija, preporučujemo da ju poslužite na prepečenim trokutima toasta.


Dobar tek žele vam
Pašteta od tune

 

 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.