Zdravo i fino

Pašteta od bakalara

VIDEO: Teško je zamisliti Badnjak bez bakalara, a ako ste u potrazi za novim receptom, pogledajte kako paštetu od bakalara priprema Đuro Rapaić

Hoće li se i na vašem blagdanskom stolu naći bakalar? Kako ćete ga pripremiti? Na bijelo ili na brudetDonosimo vam još jedan odličan recept za njegovu pripremu - paštetu od bakalara za vas sprema Đuro Rapaić.
Točne omjere sastojaka možete pronaći na stranici Kuhari.com

 
Priprema
 
Suhi bakalar ostavite u vodi 2 dana da se dobro namoči, zatim ga skuhajte sat do dva u vodi (gotov je kada omekša), očistite od kosti i kožice i spremni ste za paštetu.
Tako pripremljen bakalar pomiješajte sa sitno sjeckanim češnjakom, sitno sjeckanim peršinom, maslacem, majonezom, mlijekom, limunovim sokom, maslinovim uljem, soli i paprom, te sitno sjeckanim kaparama.
Sve sastojke usitnite i sjedinite štapnim mikserom.
Dobivenu paštetu dotjerajte ako je potrebno (zagustite, razrijedite, začinite) te je dobro ohladite prije serviranja.
Preporuka : poslužite paštetu na prepečenim trokutima toasta.
 
 
I za kraj, dobar tek ! ;)
Pašteta od bakalara
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.