Zdravo i fino

Pani Popo – Havajski kruh

Donosimo vam dašak i toplinu Havaja s ovim prijedlogom za doručak – havajski kruh s kokosovim mlijekom...mmmm

Pani Popo – Havajski kruh

Potrebni sastojci:

 
•         480 g glatkog pšeničnog brašna
•         180 ml mlakog mlijeka
•         40 g svježeg kvasca
•         1 žlica maslaca, sobne temperature + 1 žličica maslaca za premazivanje kalupa
•         400 ml kokosovog mlijeka
•         30 g kristal šećera
•         2 vrećice (20 g) bourbon vanilin šećera 
 
 
Priprema:
 
•         Pripremite veći kalup ili tepsiju za pečenje, premažite ju otopljenim maslacem. Ostavite sa strane.
•         U većoj zdjeli razmrvite kvasac u mlakom mlijeku pa pustite da odstoji oko 10 minuta dok se kvasac ne digne.
•         Kada se kvasac digao, dodajte kvascu 1 žlicu maslaca sobne temperature, bourbon vanilin šećer te malo po malo dodajte cijelu količinu brašna.
•         Umijesite glatko tijesto kao za kruh ili pizzu, oblikujte tijesto u kuglu, stavite ga u istu zdjelu pa pokrijte čistom kuhinjskom krpom. Neka se tijesto diže na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči volumen, oko 20-30 minuta.
•         Kada se tijesto diglo, od istog napravite 30 kuglica. Svaku kuglicu poslažite u namaštenu tepsiju, vodeći računa da su jedna od druge udaljene najmanje 3 cm. Kada ste poslagali sve kuglice, ostavite pokriveno da se diže još 15 minuta. 
•         Zagrijte pećnicu na 180°C.
•         U međuvremenu, pomiješajte kokosovo mlijeko s šećerom. Ako vam kokosovo mlijeko nije kremasto, podgrijte ga na laganoj vatri.
•         Pripremljeno kokosovo mlijeko s šećerom izlijte preko kuglica.
•         Pecite oko 20-25 minuta dok ne porumene na vrhu.
•         Servirajte mlako.
             
 
 
Napisala: Maja Matus
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.