Zdravo i fino

Pani Popo – Havajski kruh

Donosimo vam dašak i toplinu Havaja s ovim prijedlogom za doručak – havajski kruh s kokosovim mlijekom...mmmm

Pani Popo – Havajski kruh
Potrebni sastojci:
 
- 480 g glatkog pšeničnog brašna
- 180 ml mlakog mlijeka
- 40 g svježeg kvasca
- 1 žlica maslaca, sobne temperature + 1 žličica maslaca za premazivanje kalupa
- 400 ml kokosovog mlijeka
- 30 g kristal šećera
-  2 vrećice (20 g) bourbon vanilin šećera 
 
 
Priprema:

Pripremite veći kalup ili tepsiju za pečenje, premažite ju otopljenim maslacem. Ostavite sa strane.

U većoj zdjeli razmrvite kvasac u mlakom mlijeku pa pustite da odstoji oko 10 minuta dok se kvasac ne digne.
Kada se kvasac digao, dodajte kvascu 1 žlicu maslaca sobne temperature, bourbon vanilin šećer te malo po malo dodajte cijelu količinu brašna.
Umijesite glatko tijesto kao za kruh ili pizzu, oblikujte tijesto u kuglu, stavite ga u istu zdjelu pa pokrijte čistom kuhinjskom krpom. Neka se tijesto diže na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči volumen, oko 20-30 minuta.
Kada se tijesto diglo, od istog napravite 30 kuglica. Svaku kuglicu poslažite u namaštenu tepsiju, vodeći računa da su jedna od druge udaljene najmanje 3 cm. Kada ste poslagali sve kuglice, ostavite pokriveno da se diže još 15 minuta. 
Zagrijte pećnicu na 180°C.
U međuvremenu, pomiješajte kokosovo mlijeko s šećerom. Ako vam kokosovo mlijeko nije kremasto, podgrijte ga na laganoj vatri.
Pripremljeno kokosovo mlijeko s šećerom izlijte preko kuglica.
Pecite oko 20-25 minuta dok ne porumene na vrhu.
Servirajte mlako.
             
 
 
Napisala: Maja Matus
 
 
 
 

 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se