Advertisement
Fitness i joga

Otklonite umor vježbanjem

Vježbanjem se povećava broj mitohondrija, staničnih tjelešaca, koji su u našem tijelu odgovorni za proizvodnju energije

Otklonite umor vježbanjem

U studiji objavljenoj u Psychotherapy and Psychosomatics Journal 2008 godine, istraživači na University of Georgia otkrili su da se osobe koje su se tužile na osjećaj umora povećale svoju energiju za 20% i smanjili simptome umora za 65% vježbajući umjereno, ali redovito.

Suprotno uvriježenom mišljenju da će vas vježbanje umoriti, ono stvara energiju u vašem tijelu i osnažuje ga. Znanstvenici su potvrdili da se podizanje energije lako može pratiti in a staničnom nivou, tamo gdje je i pohranjeno stvaranje naše energije. U mitohondrijima, staničnim tjelešcima odvija se stvaranje energije. I dok jedan dio te energije dolazi od same prehrane- broj mitohondrija, a time i njihova sposobnost da proizvode energiju se može povećati redovitom tjelesnom aktivnošću. 

Na primjer, što više vježbate to tijelo stvara više mitohondrija koji proizvode više energije kako bi zadovoljili nove potrebe tijela za energijom- razlog je to zašto redovite kardio vježbe doista stvaraju povećanu razinu energije u tijelu.
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se