Hrana kao lijek

Omlet od šparoga, mladog luka i kozje fete

Stigle su nam divlje šparoge!

Omlet od šparoga, mladog luka i kozje fete

Primijetili smo na tržnici da je krenula sezona divljih šparoga pa, s namjerom da ovim proljetnim čistačima organizma poželimo dobrodošlicu – za današnji bezmesni ponedjeljak pripremili smo vam omlet sa šparogama. Za prste polizati!

 
Potrebno:
 
- vezica šparoga
- mladi luk 
- 6 jaja
- šaka naribanog parmezana (Grana Padano)
- origano
- češnjak 
- 100 g kozje fete 
 
 
Priprema:
 
Šparoge očistite, odvojite mekani dio stabljike pa izlomite na kraće komade. Na mješavini maslinovog ulja i maslaca kratko prepecite tri sitno isjeckana mlada luka i dodajte im prethodno pripremljene šparoge. Posolite, popaprite, dodajte sitno sjeckani češnjak i pirjajte dok šparoge ne omekšaju.
 
Razmutite 6 jaja i dodajte ih u tavu (koristite tavu koju možete staviti u pečnicu) i pecite ih na štednjaku, na laganoj vatri, 2-3 minute, bez preokretanja omleta.
 
Pospite s parmezanom i origanom,  dodajte kozju fetu i sve zajedno stavite u prethodno zagrijanu pečnicu (200°C) na 3-4 minute da se omlet dovrši.
 
Omlet možete servirati uz salatu od radiča rikule i matovilca.
Dobar vam tek želimo!
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.