Nutricionizam

Omega-3 masne kiseline: Zdravlje u jedinici masti

Koliko, od kuda i zašto je dobro konzumirati omega-3 masne kiseline doznajte na predavanjima i radionicama u sklopu 4. Međunarodnog kongresa nutricionista

Omega-3 masne kiseline: Zdravlje u jedinici masti

Omega-3 masne kiseline su višestruko nezasićene masne kiseline, a zajedno s omega-6 masnim kiselinama čine esencijalne masne kiseline koje trebamo unijeti putem hrane jer ih organizma sam ne može sintetizirati. Prehrambeni izvori omega-3 masnih kiselina su riba, školjke, rakovi, sjemenke lana, orašasti plodovi, soja te zeleno lisnato povrće.

Danas su poznati mnogobrojni povoljni učinci omega-3 masnih kiselina na zdravlje, od čega se najčešće spominje kardioprotektivni utjecaj, mogućnost liječenja depresije, demencije, multiple skleroze, autizma, raznih bolesti i promjena na koži, opeklina, cistične fibroze te sprječavanje kognitivnog propadanja i održavanja remisije Crohnove bolesti.

Na 4. međunarodnom kongresu nutricionista u sklopu predavanja predstavit će se dokazi iz Cochren sustavnih pregleda o djelotvornosti omega-3 masnih kiselina, a možete i doznati kako obogatiti svoje jelovnike i uklopiti omega-3 masne kiseline u svakodnevnu prehranu.

Ako vas zanimaju odgovori na ovakva pitanja, posjetite nas na 4. Međunarodnom kongresu nutricionista te poslušajte predavanje i raspravu na ovu temu, ali i na druge zanimljive teme iz područja sportskog nutricionizma. 4.  Međunarodni kongres nutricionista održati će se od 11. do 13. studenog 2016. godine u Zadru, u hotelu Falkensteiner Funimation Borik.
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.