Nekategorizirano

Pravila privatnosti i politika kolačića

Pravila privatnosti i politika kolačića

Zaštita osobnih podataka

U skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR), koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. godine, pristupom web stranici Naturala.hr korisnici prihvaćaju sve rizike koji nastaju njenim korištenjem. Pristupom portalu korisnici se slažu s načinima prikupljanja i korištenja podataka.

Osobni podaci korisnika upotrebljavaju se isključivo u svrhu ispunjenja korisničkih zahtjeva, obavještavanja i slanja rezultata darivanja, za vlastiti marketing i druge legitimne interese koji su važni za poslovanje portala. To se odnosi na sljedeće podatke:

•             Ime i prezime

•             Nadimak na Naturali

•             Adresa

•             Adresa e-pošte

Ti se podaci koriste u jasno definirane svrhe te se ne prosljeđuju trećim stranama. Obrada podataka provodi se u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka te važećim hrvatskim zakonima i propisima. 

Politika kolačića

Naturala.hr koristi kolačiće kako bi osigurala pravilan rad stranice i unaprijedila korisničko iskustvo. Zbog toga se na računalo korisnika sprema mala količina kolačića (cookies), što je praksa koju koristi veliki broj web stranica u skladu s važećim propisima – Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR), Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o elektroničkim komunikacijama.

Prije spremanja kolačića, dužni smo zatražiti privolu korisnika. Ako korisnik odbije pohranu kolačića na računalo, moći će i dalje pregledavati web stranicu, ali neke njezine usluge možda neće biti dostupne.

Web portal Naturala.hr prikuplja podatke o korisnicima putem Google Analytics usluge te štiti podatke o korisnicima sukladno pravilima i odredbama usluge Google Analytics. U sklopu Google Analytics usluge koristimo kolačiće (cookies) koji omogućuju prepoznavanje i brojanje posjetitelja te uvid u to kako se posjetitelji ponašaju na našoj web stranici tijekom korištenja. Kolačići (cookies) pomažu u poboljšavanju načina na koji funkcionira web stranica, ali ne identificiraju osobno svakog pojedinog korisnika.

Koja je uloga kolačića?

Kolačić kojemu je dopušteno spremanje na računalo spremit će postavke korisnika (kao što su postavke web stranice, preferirani  jezik ili adresa), tako da će prilikom sljedećeg korisnikovog posjeta istoj web stranici preglednik kojim se koristi prikazati informacije prilagođene njegovim preferencijama.

S obzirom na definiranu zadaću kolačića, oni spremaju širok spektar informacija među kojima se nalaze i osobni podaci. Međutim, korisnik sam odlučuje koje će informacije kolačići pohranjivati. Postavke kolačića je moguće podesiti u postavkama internet preglednika, gdje sam korisnik određuje hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića prihvatiti ili odbiti. Odbijanjem spremanja kolačića moći će i dalje pregledavati stranicu, ali neke njezine usluge možda neće biti dostupne.

Newsletter i pretplata

Slanje Newslettera, tj. elektroničkog biltena s komercijalnim sadržajem za oglašavanje, moguće je samo uz vašu izričitu potvrdu. Podaci dostavljeni prilikom prijave na Newsletter koristit će se samo u svrhu slanja Newslettera. Ako želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletteru.

Sigurnost podataka

Nativa media ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka. Vaši su podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Svi zaposlenici su obvezni poštivati povjerljivost podataka i osigurati njihovu sigurnost.

Rok pohranjivanja

Vaši se podaci pohranjuju do isteka roka od tri (3) godine računajući od isteka ugovornog odnosa, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Vaši podaci se u svrhe izravnog marketinga koriste do isteka roka od tri (3) godine računajući od isteka ugovornog odnosa, a kod podataka korisnika tri (3) godine nakon prikupljanja istih, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Ako je prisutna privola za obradu u promidžbene svrhe koja se proteže i na razdoblje koje slijedi nakon propisanog roka, Vaši se podaci pohranjuju sve do povlačenja privole.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke želi učini dostupnima. U slučaju promjene bilo kojeg vašeg osobnog podatka, o izmjenama nas obavijestite putem e-mail: info@naturala.hr.

Korisnik u bilo kojem trenutku ima pravo povući danu privolu u cijelosti ili djelomično, putem e-mail adrese info@naturala.hr u pisanom ili elektroničkom obliku ili usmenim putem. Po primitku izjave o povlačenju privole, potvrdite ćemo primitak pisanim putem, a osobni podaci obuhvaćeni izjavom o povlačenju više se neće obrađivati, i to s početkom od datuma povlačenja privole. Sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Osim prava na povlačenje privole, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, korisnici imaju pravo na pristup i potvrdu od tvrtke Nativa media u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja ("pravo na zaborav"), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Korisnici imaju i pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Ako je korisnik odlučio da ne želi dijeliti svoje podatke, moguće je da možda neće moći pristupiti svim dijelovima web stranice.

Razno

Naslovi iznad poglavlja ovih Uvjeta korištenja služe samo kao sredstvo lakšeg snalaženja i raščlambe teksta, te se ni na koji način ne odnose na tumačenje Uvjeta korištenja. U slučaju ništetnosti, pobojnosti ili neprovedivosti bilo koje odredbe Uvjeta korištenja, takva ništetna, pobojna ili neprovediva odredba neće ni na koji način utjecati na valjanost ostalih odredbi ovih Uvjeta korištenja.

Za sve sporove koji mogu nastati temeljem ovih uvjeta nadležan je sud u Zagrebu.

U slučaju bilo kakvih pitanja vezanih uz pravila o zaštiti privatnosti, slobodno nas kontaktirajte putem e-mail adrese info@naturala.hr.

 

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se