Advertisement
Komplementarna medicina

Održan Mini-simpozij o prirodnom liječenju

Vodeći znastvenici i stručnjaci s područja oleoterapije, farmakognozije i fitoaromaterapije održali mini simpozij o novim trendovima u prirodnom liječenju

Održan Mini-simpozij o prirodnom liječenju

U samom centru zagrebačke metropole održan je već tradicionalni Mini-simpozij u organizaciji Kemiga i tvrtke partnera Pharmameda iz Travnika. Mini-simpozij na temu "Uloga ljekarnika u prirodnom liječenju i izradi magistralnih pripravaka" okupila je više od 200 farmaceuta, te su se prisutnima obratili vodeći znanstvenici i stručnjaci s područja oleoterapije, farmakognozije i fitoaromaterapije te suvremenih ljekarničkih trendova, uz predstavljanje novih biljnih sirupa Hederin, Herbifit i Medifit. 

Kao tvrtka koja gotovo 20 godina predvodi trendove u izradi magistralnih pripravaka i prirodnom liječenju, smatramo da je tema Kemigovog, sada već tradicionalnog, simpozija više nego ikada aktualna! Partner ovogodišnjeg simpozija je lider u proizvodnji biljnih sirupa farmaceutske kakvoće, tvrtka Pharmamed iz Travnika.

Pacijenti traže stručni savjet ljekarnika o liječenju na prirodan način, ali sve češće žele individualan pristup i farmaceutski pripravak koji će im pomoći u tegobama kada čak i konvencionalna farmakoterapija nema odgovora. Iz tog razloga su Kemig i Pharmamed okupili vodeće stručnjake i znanstvenike da Vam približe nove znanstvene i praktične spoznaje o tome- kako pomoći pacijentima u samoliječenju na što prirodniji način? Već sama činjenica da su se farmaceuti okupili u ovako velikom broju potvrdio je da većina ljekarnika želi kvalitetne odgovore na ovo pitanje i stalnu edukaciju koju Kemig stavlja na prvo mjesto!
 
Program Mini-simpozija sadržavao je slijedeće teme:
 
Biljna ulja i oleoterapija u ljekarničkoj praksi
Dr.sc. Lea Pollak, dipl.ing.
Konzultant za dodatke prehrani
 
Biljni sirupi- Jučer, danas, sutra …
Saira Medanhodžić Vuk, mag.pharm., spec.analitike lijekova
Pharmamed, Kontrola kvalitete
 
Kako nam biljke pomažu prebroditi zimu?
Dr.sc. Stribor Marković, mag.pharm., fitoaromaterapeut
Centar Cedrus
 
Magistralnim pripravkom do ljekarne omiljene pacijentima
Ines Buhač, mag.pharm., Predsjednica Sekcije za kozmetologiju HFD-a
Centar Ars Pharmae
 
Odabir idealnog prirodnog pripravka u svakodnevnoj praksi (radionica – prikazi slučajeva)
Anita Galić, mag.pharm., Master Program Management u zdravstvu, Konzultant
Kemig
 
 

Komentiraj članak:

Želimo čuti tvoj glas - članak možeš komentirati ako si prijavljen/a preko Facebooka.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se