Advertisement

Pitaj stručnjaka/Arhiva prethodnih odgovora

Dr. med. dent. Zdenko Trampuš

Dr. med. dent. Zdenko Trampuš

Most ili implantat - što mi preporučujete?

Odgovoreno: 13.01.2019. u 11:27

Pitanje:

Poštovani,

Prije par godina sam morala izvaditi zub (zub prije kutnjaka dolje desno), rana mi je brzo zarasla i imam samo zubno meso na tom mjestu između kutnjaka i drugog zuba. Tamo često žvačem, često mi se nakuplja hrana i natiče meso.

Postoji li nešto što mogu poduzeti kako bih smanjila upale, nekakva dodatna njega zubiju? Također, koja bi bila trajna rješenja koja mi preporučujete u obliku nekakvog implantata i sl.?

Hvala vam na odgovoru!

Iva


Odgovor:

Poštovana,

S obzirom na to da je vađenje zuba izvedeno prije par godina, pretpostavljam da je kost više nego dobro zacijelila ako vađenju zuba nisu prethodile razorne upale. Solidno rješenje Vašeg problema bio bi most, a još bolje bilo bi implantoprotetsko rješenje.

S obzirom na to da ne znamo ništa o preostaloj količini i kvaliteti kosti na području gubitka zuba, savjetovao bih Vam da napravimo klinički pregled (besplatno) i radiološko snimanje 2D i 3D kako bi imali potpunu informaciju temeljem čega bih Vam predložio adekvatno rješenje.


S poštovanjem,
Dr.Zdenko Trampuš, DDS

Ortoimplant
Radnička 52
Poslovni centar Green Gold
II kat, toranj V1
10000 Zagreb
Hrvatska

www.ortoimplant.hr

Email: zdenko.trampus@ortoimplant.hr

 

 

 
 
 

 Komentari
Da biste mogli komentirati upite morate biti registrirani korisnik. Registriraj se ovdje.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se