Advertisement

Pitaj stručnjaka/Arhiva prethodnih odgovora

Vlatka Mileusnić, fitoaromaterapeutkinja

Vlatka Mileusnić, fitoaromaterapeutkinja

Koji postotak benzilnog alkohola za konzerviranje prirodne kozmetike?

Odgovoreno: 13.01.2019. u 09:19

Pitanje:

Poštovana,

izrađujem s djevojkom prirodne preparate (kreme sa belo bazom i od pčelinjeg voska). Koristimo vitamin E kao neku vrstu emulgatora, ali nas interesira u kojoj mjeri se koristi benzil alkohol na 50g.

Koji je postotak optimalan za konzerviranje prirodne kozmetike? Hvala unaprijed!

 


Odgovor:

Poštovani,

Svaki konzervans, kao i bilo koji drugi sastojak za izradu kozmetike dolazi sa svojim specifikacijama, te je najbolje pratiti uputstva za doziranje koja su opisana u dokumentaciji dobivenoj sa sirovinom. 

Konkretno se kod konzervansa benzil-alkohola primjenjuju koncentracije od 0,2-1 % na ukupnu masu konačnog proizvoda, ali ta koncentracija može varirati ovisno o proizvođaču konzervansa.
 
Također trebate uzeti u obzir i sastav proizvoda koji izrađujete – kod nekih proizvoda je potrebno više, a kod nekih manje konzervansa. Treba se uračunati postotak vodene faze, dodatak nekih drugih aktivnih kozmetičkih supstanci, te način primjene krajnjeg proizvoda. 
 
U svakom slučaju, uz primjenjivanje specifikacija svakog sastojka, potrebno je napraviti i krajnje testiranje gotovog proizvoda kako bi se u konačnici odredio idealan sastav koji ima željeno djelovanje i rok trajanja.
 
Srdačan pozdrav,
Vlatka Mileusnić
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Komentari
Da biste mogli komentirati upite morate biti registrirani korisnik. Registriraj se ovdje.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se