Advertisement

Pitaj stručnjaka/Arhiva prethodnih odgovora

Vlatka Mileusnić, fitoaromaterapeutkinja

Vlatka Mileusnić, fitoaromaterapeutkinja

Kćer ima psorijazu - molim za pomoć

Odgovoreno: 13.01.2019. u 09:31

Pitanje:

Molim Vas savjet.

Kćerka mi ima 20 godina i ustanovljeno joj je da ima psorijazu vulgaris. Unazad 3 tjedna jako joj je buknulo crvenilo skoro po čitavom tijelu, licu i vlasištu. Crvenilo si maže s psorcutan masti 1X tjedno, a ljuskice maže s 5% salic. s vaselinom i uljem noćurka, a kosu si pere s šamponom KERTYOL PSO.

Međutim to crvenilo joj jako sporo prolazi. Moram napomenuti da je reducirala prehranu i svaki dan pije čaj za poboljšanje stanja organizma- PROVITAL ČAJ od Subana. Ne znam više što da poduzmem te vas molim da mi pomognete savjetom jer bih svojoj kćerki zaista htjela olakšati i pomoći.

Unaprijed Vam zahvaljujem.


Odgovor:

Poštovana,

Fitoaromaterapeutski tretman kod psorijaze je detaljno opisan u tekstu Psorijaza – savjeti za prirodno liječenje . Konkretno za Vašu kćer bih preporučila slijedeće:
 
1. Obavezno čišćenje organizma – kako to provesti opisano je u navedenom tekstu. Provital čaj od Subana za koji ste rekli da redovito pije je odličan izbor, jer ima cijeli niz biljka koje sinergijski djeluju na čišćenje organizma. Važno je da čaj pije tri puta na dan, nezaslađen, pola sata prije obroka, tijekom tri tjedna. Nakon toga može napraviti pauzu od jednog do dva mjeseca. 
 
Obzirom da se radi o odrasloj osobi, doze kod pripreme čaja mogu biti malo veće nego što je preporučeno – jedna čajna žlica biljke na 3 dcl vode.
 
Uz Provital čaj bilo bi dobro da Vaša kćer 2-3 puta godišnje pročisti organizam zelenom glinom (uputstva u tekstu).
 
2. Oralno uzimanje biljnih ulja, prvenstveno noćurka, kako je opisano u tekstu.
 
3. Dermalna terapija – klasična aromaterapeutska receptura za uljnu mješavinu je opisana u tekstu.
 
4. Prehrana – savjete za prehranu kod psorijaze možete pogledati ovdje .
 
Na kraju, važno je reći da je psorijaza kronična bolest, čije liječenje zahtjeva upornost i disciplinu. Rezultati se ne mogu postići brzo, već redovitom, svakodnevnom primjenom svih navedenih terapija.
 
Iako Vam se može činiti da je poboljšanje minimalno, nakon nekoliko mjeseci rezultati neće izostati. Također, cjelokupna terapija neće samo djelovati na smanjenje crvenila i ostalih neugodnih simptoma psorijaze, već i na ukupno zdravstveno stanje Vaše kćeri.
 
Srdačan pozdrav,
Vlatka Mileusnić
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Komentari
Da biste mogli komentirati upite morate biti registrirani korisnik. Registriraj se ovdje.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se