Advertisement

Pitaj stručnjaka/Arhiva prethodnih odgovora

Dr.med.univ. Denisa Legac

Dr.med.univ. Denisa Legac

Hipnoza kao tretman za liječenje vaginizma

Odgovoreno: 13.01.2019. u 17:24

Pitanje:

Pozdrav,

Javljam se iz Rijeke i čitala sam da hipnozom rješavate vaginizam. Ja imam taj problem i voljela bih ga riješiti, a budući da nismo u istom gradu, zanima me koliko bih puta morala dolaziti i koliko bi to koštalo?

Unaprijed hvala i veselim se Vašem odgovoru!


Odgovor:

Poštovana,

Dijagnoza vaginizam mora biti potvrđena od strane ginekologa i samim time isključuju se organski uzroci te se potvrđuje da je problematika psihogenog tipa. Nakon što je ginekološkim pregledom utvrđena dijagnoza te isključen organski uzrok, može se pristupiti psihoterapiji. Psihoterapija u kombinaciji s hipnoterapijom može biti efektivna u liječenju vaginizma, a sam efekt te dužinu trajanja terapije te treba li doći s partnerom ili na pojedinačne sessione - sve to ovisi o stanju i evaluaciji koju terapeut može sastaviti nakon prvih 3-4 tretmana (ponekad je potrebno i duže). Redovitost dolazaka ovisi o terapeutu te dogovoru s istim.
 

Cijena tretmana kod mene osobno je 200 EURA u kunskoj protuvrijednosti (bez PDV-a) po sessionu, a redovitost se određuje po dogovoru. Plaćanje je isključivo po predračunu ili pay palom. Session traje od 1.5h do 2.5h ovisno o klijentovoj mogućnosti praćenja terapijskog procesa. Također postoji mogućnost rada preko Skypa, u slučaju nemogućnosti putovanja u Zagreb.
 
S poštovanjem
dr.Legac Denisa


Komentari
Da biste mogli komentirati upite morate biti registrirani korisnik. Registriraj se ovdje.

Naturala.hr posvećuje veliku pažnju zaštiti osobnih podataka. Stoga smo u skladu s novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) nadogradili politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo osigurali što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naše web stranice. Daljnjim korištenjem web stranice Naturala.hr suglasni ste s korištenjem kolačića.

Više informacija o Politici kolačića pročitajte ovdje.

Slažem se