Zdravo i fino

Njoki od bundeve u umaku od gljiva

Idealno za bezmesni ponedjeljak (i to onaj nakon Bučijade) i početak tjedna, a uživati, osim u hrani, možete i u prekrasnim fotografijama prirode koje je snimila Maja Matus

Njoki od bundeve u umaku od gljiva

Potrebni sastojci (za 2 osobe):

Za njoke:

400 g Butternut tikve
80 g krem sirnog namaza
50 g maslaca
sol, papar
muškatni oraščić
glatko brašno
 
Za umak:
 
500 g svježih šampinjona
1 glavica luka
2 dl vode
50 ml bijelog vina
sol, papar
 
Njoki od bundeve u umaku od gljiva
 
 
Priprema:
 
Bundevu prepolovite, ogulite joj koru pa očistite od sjemenki.
 
Narežite bundevu na manje kockice pa je stavite kuhati s malo vode dok ne omekša (nekih 10-15 minuta).
 
Kuhanu bundevu propasirajte kao pire krumpir, posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščić, krem sir i maslac (po želji možete dodati i 1 cijelo jaje), pa pomoću glatkog pšeničnog brašna umijesite glatko tijesto.
 
Tijesto oblikujte u malene valjkiće, režite pomoću noža pa pomoću vilice oblikujte njoke.
 
Stavite njoke kuhati u slanu kipuću vodu oko 5 minuta.
 
Gotove njoke ocijedite.
 
Za pripremu umaka na maslinovom ulju dinstajte sitno sjeckani luk pa dodajte narezane šampinjone.
 
Dinstajte šampinjone dok ne omekšaju, podlijte ih vodom i vinom pa kuhajte 10 minuta.
 
Na kraju posolite i popaprite, pa poslužite s njokima.
 
 
Napisala: Maja Matus
 
 
Njoki od bundeve u umaku od gljiva
 
 
 
Njoki od bundeve u umaku od gljiva
 
 
 
Njoki od bundeve u umaku od gljiva
 
 
 
Njoki od bundeve u umaku od gljiva
 
 
 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.